Musical ‘Into the woods’ verfilmd

De musical ‘Into the woods’ wordt verfilmd door Walt Disney Studio’s. Into the Woods is een musical van Stephen Sondheim, gebaseerd op het gelijknamige boek van James Lapine.

De musical ging in 1986 voor het eerst in première, in het Old Globe Theatre in San Diego. In het daaropvolgende jaar verscheen de musical op Broadway, met in de hoofdrollen onder meer Bernadette Peters (als de Heks) en Joanna Gleason (als de Bakkersvrouw). Deze eerste Broadwayproductie van de musical ontving lovende kritieken en in 1988 werd Into the Woods bekroond met verschillende Tony Awards, onder andere voor “Beste libretto”, “Beste originele muziek” en “Beste vrouwelijke hoofdrol in een musical” (Joanna Gleason). Van de musical werden sindsdien een groot aantal uitvoeringen geproduceerd, waaronder een toer door de Verenigde Staten in 1988 en producties op West End (1990), een televisieproductie (1991), een jubileumproductie (1997), een productie in Los Angeles (2002) en een nieuwe versie op Broadway in 2002.

Het verhaal
In de musical lopen verhaallijnen en personages van verschillende bekende sprookjes van de Gebroeders Grimm, waaronder Roodkapje, Raponsje, Doornroosje en Assepoester door elkaar. Zij vormen samen met nieuwe elementen een verhaal over een Bakker en zijn vrouw, die een kind wensen. De Heks in het verhaal heeft echter een vloek over hen uitgesproken, waardoor ze onvruchtbaar zijn. Volgens de Heks zal de vloek pas opgeheven worden als zij in het woud vier voorwerpen verzamelen: een melkwitte koe, het vlasblonde haar, de bloedrode mantel en een glazen muiltje. Maar in het woud ontdekken zij Sjaak (van de bonenstaak), Raponsel, Roodkapje en Assepoester die hun eigen wensen proberen te vervullen. Ze komen tot het inzicht dat het nastreven van hun wens gevolgen heeft voor de anderen en staan voor de keuze: in hoeverre is het vervullen van hun eigen wens belangrijker dan de verantwoordelijkheid voor het welzijn van anderen?

Rob Marshall gaat de verfilming regisseren, hij regisseerde eerder al de musicals Chicago en Nine.

Lees ook:Verfilming ‘Into the Woods’ start in september
Lees ook:Ook Emily Blunt in filmversie Into The Woods
Lees ook:Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) komt met De Tovenaar van Oz
Lees ook:Sprookjesboom de Musical gaat op tournee
Lees ook:Cast ‘Into the Woods’ bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>