Musical ‘My Fair Lady’ opnieuw naar Broadway

Platenbaas Clive Davis heeft, volgens Broadway.com, de onderhandelingen bijna rond voor de musical ‘My Fair Lady’. De musical ging in 1956 voor het eerst in première op Broadway. In 1964 werd My Fair Lady verfilmd.
Clive zegt dat  hij altijd al een Broadway-musical heeft willen produceren en dat ‘My Fair Lady’ in zijn ogen de beste musical is die ooit gemaakt is.
De musical is gebaseerd op het toneelstuk Pygmalion (1912) van George Bernard Shaw. De tekst voor de musical werd geschreven door Alan Jay Lerner en de muziek door Frederick Loewe. De musical werd bekroond met een Tony Award.
In Nederland werd deze musical drie keer opgevoerd. In 1960- 1962, 1994- 1996 en 2006- 2007. Alle drie de Nederlandse uitvoeringen waren vertalingen van Seth Gaaikema.

Verhaal
My Fair Lady speelt zich af in Londen in het jaar 1912.
Eliza Doolittle is een jonge vrouw uit de arbeidersklasse die bloemen verkoopt op Covent Garden. Ze heeft weinig manieren en ze praat plat Engels. Op een dag zien Henry Higgins en Kolonel Pickering haar bloemen verkopen op de markt. Higgins gaat een weddenschap aan met zijn vriend kolonel Pickering dat hij erin zal slagen om Eliza in korte tijd niet alleen perfect Engels te leren maar haar ook de gangbare etiquette in de hogere kringen eigen te maken. Hij slaagt uiteindelijk in zijn opzet, maar tijdens het proces is Eliza zodanig geëmancipeerd geraakt, dat zij aangeeft niet langer afhankelijk te zijn van Higgins en haar eigen weg te kunnen gaan.

Als we Clive moeten geloven zijn de onderhandelingen met de hoofdrolspelers en de regisseur al bijna rond, wie dat zijn is echter nog niet bekend.

Lees ook:Filmpje: Koreaanse versie van My Fair Lady
Lees ook:Premiere: My Fair Lady
Lees ook:DommelGraaf & Cornelissen Entertainment brengt grote musical-evergreen opnieuw in het theater
Lees ook:Keira Knightly wordt Eliza Doolitlle
Lees ook:‘De Musical, het boek’ ten doop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>