The Lion King levert miljard dollar op

De musical The Lion King, gebaseerd op de gelijknamige Disneyfilm uit 1994, is de eerste show op Broadway die meer dan een miljard dollar heeft opgeleverd. De musical wordt al sinds 1997 in New York opgevoerd en haalt een miljoen dollar op met acht uitvoeringen in de week.

Vorig jaar werd het record van The Phantom of the Opera al ingehaald met de best verdiende show op Broadway. The Lion King, met muziek van Elton John en Tim Rice, is in 21 landen te zien (geweest). De musical was van 2004 tot en met 2006 in Nederland te zien en trok in die tijd 1,6 miljoen bezoekers. Wereldwijd heeft The Lion King al meer dan vijf miljard dollar in het laatje gebracht.

Lees ook:The Lion King: musical met hoogste omzet op Broadway
Lees ook:Musical The Lion King haalt The Phantom in als meest succesvolle musicalproductie
Lees ook:Elton John weer naar Broadway
Lees ook:Lion King viert 10 jaar in Londen
Lees ook:Eerste hoofdrollen Disney’s The Lion King bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>