Shakespeare in Love als musical naar West End

Whatsonstage.com heeft gemeld dat er in 2014 een musicalversie van de film Shakespeare in Love komt op West End. De cast is nog niet bekend.

De Film
De film Shakespeare in Love kwam in 1998 uit en won zeven Oscars, waaronder die voor Beste Film en Beste Actrice. De hoofdrollen werden gespeeld door Joseph Fiennes (William Shakespeare) en Gwyneth Paltrow (Viola de Lesseps).  Geoffrey Rush, Colin Firth, Ben Affleck en Judi Dench waren ook te zien in de film. Shakespeare in Love werd geregisseerd door John Madden en de muziek was van Stephen Warbeck.

Het verhaal

Het verhaal gaat over de jonge schrijver William Shakespeare en zijn problemen met zijn laatste stuk Romeo en Ethal de Piratendochter. Viola, een rijke en jonge vrouw, is groot fan van Shakespeare en wil graag acteren in één van zijn toneelstukken. In die tijd waren vrouwen niet toegestaan op het toneel en dus verkleedt Viola zich als man waarna zij de rol van Romeo krijgt. Zodra William erachter komt wie Viola echt is, worden ze verliefd. Hij krijgt hierdoor eindelijk de inspiratie om zijn toneelstuk verder uit te werken onder de naam Romeo en Julia.

Creatives
De regie van de musical is in handen van  Declan Donellan en Nick Ormerod. De producenten zijn Sonia Friedman en Disney Theatrical Productions. Lee Hall (Billy Elliot) bewerkt het script. De cast zal uit meer dan 26 acteurs en muzikanten bestaan.
Shakespeare in Love zal vanaf juli 2014 in het Noël Coward Theatre op West End te zien zijn.

Lees ook:Patrick Stoof en Brigitte Heitzer in M-Labs musical ‘Otis’
Lees ook:Musical Little Miss Sunshine
Lees ook:Musicalster Jorit Ruijs in Romeo over Julia
Lees ook:Rain Man naar West End
Lees ook:Pitchavond M-Lab

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>