Musical Tupac Shakur vanaf 26 mei te zien op Broadway

De musical Holler if Ya Hear Me, met de muziek van Tupac, is vanaf 26 mei te zien in het Palace Theater op Broadway. De première vindt
vervolgens op 19 juni plaats. Dit is vandaag door de producenten (o.a. Afeni Shakur, de moeder van Tupac) bekend gemaakt. De musical is een non-biografisch toneelstuk met muziek van de rapper, die in 1996 op 25-jarige leeftijd werd doodgeschoten in Los Angeles. De cast is verder nog niet bekend.

Tupac was een Amerikaanse rapper, dichter en acteur. Hij wordt door velen gezien als de beste gangsta rap- rapper aller tijden. Hij houdt ook het record als best verkopende rap-artiest met meer dan 75 miljoen verkochte platen wereldwijd. Tupac liet na zijn dood een grote hoeveelheid onuitgebracht werk achter. Zijn moeder laat weten dat dit in de loop van de tijd bekend gemaakt wordt.

Schrijver Todd Kreidler: ‘Tupac was een ware profeet en ik wil dat iedereen laten zien. Holler If Ya Hear Me is een moderne musical gebaseerd op de teksten van Tupac met onderwerpen zoals vriendschap, familie, wraak, verandering en hoop, maar hij komt zelf niet voor als personage in het stuk’.

Het verhaal speelt zich af in een anonieme Amerikaanse industriestad en wordt het leven van John en Vertus, twee jeugdvrienden, en hun families gevolgd.

De regie is in handen van Kenny Leon, de choreografie van Wayne Cilento (Wicked) en de muziek is van Daryl Waters (Bring in da’ Noise, Bring in da’ Funk).

 

 

Lees ook:Tupac Shakur-musical op Broadway
Lees ook:Musical Tupac stopgezet
Lees ook:‘Bring It On: The Musical’ in première op Broadway
Lees ook:Yes-R scoort hoofdrol in Hartsvrienden
Lees ook:Interactieve musical: ‘Lover or Loser’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>