Castwissel in Broadway musical Wicked

Vanaf 25 februari 2014 gaan onder anderen Christine Dwyer (Rent, Tommy), Jenni Barber (Annie), Justin Guarini (Rent, Chicago)de hoofdrollen van Elphaba, Glinda en Fiyero vertolken in de Broadway versie van Wicked. Zij vervangen hiermee Lindsay Mendez, Alli Mauzey en Kyle Dean Massey. Voor Dwyer geen onbekend terrein, zij speelde de rol van Elphaba al eerder tijdens de Amerikaanse tournee.

Daarnaast worden Mary Testa (o.a. Chicago, 42nd Street) als Madame Morrible en PJ Benjamin (o.a. The Pajama Game, Pippin) als The Wizard aan de cast toegevoegd. Overige rollen worden op dit moment vertolkt door Catherine Charlebois, K. Todd Freeman en Michael Wartella.

Verhaal
Wicked vertelt het verhaal van een bijzondere vriendschap tussen de groene heks Elphaba en de populaire heks Glinda. De musical beleefde in 2003 zijn wereldpremière op Broadway. Wicked was van november 2011 tot en met januari 2013 te zien in het AFAS Circustheater in Den Haag met o.a. Chantal Janzen, Willemijn Verkaik, Jim Bakkum en Bill van Dijk. Verkaik speelt nu de rol van Elphaba op West-End.

Wicked is te zien in het Gershwin Theatre op Broadway.

Lees ook:Renée van Wegberg alternate Elphaba!
Lees ook:Willemijn Verkaik van Broadway naar West End
Lees ook:‘Wicked’ komt met langste 3D commercial ooit
Lees ook:‘Chantal Janzen in Wicked’
Lees ook:Willemijn Verkaik naar Broadway

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>