Broadway is klaar voor Rocky the Musical


Op 13 februari 2014 vindt op Broadway de eerste try-out plaats van de nieuwe musical Rocky, gebaseerd op de gelijknamige filmreeks. Rocky is een Amerikaanse film uit 1975, geregisseerd door John G. Avildsen en geschreven door Sylvester Stallone, die tevens de hoofdrol speelt.  Het is dan ook niet gek dat Sylvester Stallone de productie van deze musical op zich neemt. Het idee voor de film is bij Sylvester Stallone ontstaan tijdens de bokswedstrijd van Muhammad Ali en de kansloos geachte Chuck Wepner. Toch kreeg Wepner het voor elkaar om Muhammad Ali neer te krijgen. Stallone schreef het scenario en verkocht deze op één voorwaarde, dat hij de rol van Rocky zou spelen.

De film werd onverwachts een kassucces. Het groeide uit tot een van de best bezochte films van het jaar, ontving drie Oscars (waaronder die voor Beste Film en Beste Regie) en lanceerde de carrière van de destijds onbekende acteur Sylvester Stallone. De film ging in Nederland in première op 18 mei 1977. Daarna zijn er nog vijf vervolgen op de film uitgebracht. Het laatste deel heet Rocky Balboa en deze kwam uit in januari 2007.

Op 18 november 2012 vond al de wereldpremière van Rocky plaats in Hamburg in samenwerking met Stage Entertainment. Hierin speelde onder andere de Nederlandse Wietske van Tongeren de rol van Adrian.

Verhaal
De musical vertelt het verhaal van Rocky Balboa, een onbekende derderangs bokser die de kans krijgt zichzelf te bewijzen door het op te nemen tegen de heersende zwaargewicht kampioen boksen. Maar ook in de liefde krijgt Rocky zijn laatste kans om zich zelf te bewijzen. Het leven is één groot gevecht….

Een spektakel met een verrassend verhaal over ontluikende liefde tussen twee eenzame buitenbeentjes en een ervaring voor iedereen die moedig genoeg is om zijn droom achterna te gaan.

Cast
Rocky wordt gespeeld door Andy Carl (Jersey Boys). Regisseur is Alex Timbers (Peter and the Starcatcher), muziek en de songteksten komen van Lynn Ahrens en Stephen Flaherty (Ragtime), en het script is geschreven door Thomas Meehan (The Producers) en Sylvester Stallone (Rocky).

De première vindt plaats op 13 maart 2014 in het Winter Garden-theater in New York.

Lees ook:Rocky op Broadway is een succes, Joop van den Ende opgelucht
Lees ook:Nederlandse Wietske in Duitse ‘Rocky de Musical’
Lees ook:Musical Rocky naar Broadway
Lees ook:Rosalie de Jong krijgt rol in Rocky – Das Musical
Lees ook:Shakespeare in Love als musical naar West End

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>