Musical over X-factor stopt na twee maanden op West End

De musical I Can’t Sing! , een parodie op het X Factor fenomeen, stopt twee maanden na de première alweer op West End. De musical vertelt over de gedreven kandidaten en vlijmscherpe juryleden en zou aanvankelijk tot en met oktober te zien zijn. Hoewel producent Stage Entertainment lovende recensies kreeg, viel de kaartverkoop behoorlijk tegen.

De musical is een samenwerking tussen Stage Entertainment UK en Syco Entertainment, de joint venture van X Factor icoon Simon Cowell en Sony Music Entertainment. Het script werd geschreven door Engelands populaire televisiekomiek, presentator en schrijver  Harry Hill (o.a. Harry Hill’s TV Burp en You’ve Been Framed!). Componist Steve Brown geniet grote bekendheid in de Engelse theater- en comedywereld; hij componeerde onder andere de muziek voor de musical Spend, Spend, Spend en voor televisieshows als de ook in Nederland bekende ‘Spitting Image’ en ‘Smith & Jones’.

Het verhaal gaat over het meisje Chenice, zij heeft nog nooit eerder van The X Factor gehoord als ze per ongeluk meedoet met de audities. Vanaf dat moment komt ze in een rollercoaster terecht van roem en de liefde. Ze ontmoet deelnemers met wisselende zangkwaliteiten, de juryleden en Max, een knappe ukelele spelende loodgieter.

De kans dat de musical naar Nederland komt is volgens een woordvoerder van Stage Entertainment erg klein geworden.

Lees ook:Simon Cowell waarschijnlijk niet bij première X Factor-Musical
Lees ook:Joop van den Ende en Simon Cowell kondigen The X Factor Musical aan
Lees ook:Musical X-factor eindelijk naar West End
Lees ook:X Factor musical heet: I CAN’T SING!
Lees ook:‘Bridget Jones’ wordt musical op West End!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>