Musical The Lion King haalt The Phantom in als meest succesvolle musicalproductie

De musical The lion King heeft alle financiële records gebroken. Wereldwijd bracht de musical al meer dan 4,8 miljard euro op. Daarmee breekt de productie het record van The phantom of the Opera.

De musical van Disney is met het record de meest succesvolle entertainmentproductie aller tijden. De musical werd voor het eerst opgevoerd op Broadway in 1997

De meest lucratieve film Avatar bracht met een opbrengst van 2,1 miljard euro minder dan de helft op. Vorig jaar had de productie het record van The phantom of the Opera op Broadway al beet. Nu heeft de musical het succes van The phantom ook wereldwijd ingehaald.

“Het is moeilijk om niet emotioneel te worden als je je realiseert wat de invloed van de show is geweest. Ons doel was om een heel puur verhaal te vertellen dat het publiek zou raken in het hart”, meldt Thomas Schumacher van Disney.

Lees ook:The Lion King levert miljard dollar op
Lees ook:The Lion King: musical met hoogste omzet op Broadway
Lees ook:Nieuwe Phantom op Broadway
Lees ook:Doek valt voor musical Cats op Broadway
Lees ook:Video: Uitzending viering Soldaat van Oranje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>