Film Annie “wint” prijs voor slechtste remake

Annie, de remake van de gelijknamige film uit 1982, is “geëerd” met een Razzie Award voor slechtste remake, afzetter of vervolg. De Golden Raspberry Awards, verkort tot Razzies, zijn de tegenhangers van de Academy Awards, beter bekend als de Oscars. Bij de Oscars worden de beste films beloont, bij de Razzies worden de slechtste films “beloont”.

Annie in 2014

Annie neemt het verhaal van de roodharige krullenbol mee naar het hedendaagse New York City. Voor de film  zijn er nieuwe muziekarrangementen gemaakt. Beroemde liedjes als Tommorow en It’s A Hard Knock Life hebben een nieuw geluid gekregen dankzij moderne hip-hop en pop arrangementen. De cast bestaat onder andere uit Quvenzhané Wallis als Annie en Jamie Foxx als William “Will” Stacks, een politicus gebaseerd op Oliver “Daddy” Warbucks uit de musical. Cameron Diaz speelt Miss Hannigan, de pleegmoeder van Annie met kwade bedoelingen. Voor deze rol werd Diaz bij de Razzies genomineerd voor “Slechtste Actrice in een Bijrol”.

Annie draaide vanaf 17 december in de Nederlandse bioscopen. De film werd door recensenten niet warm ontvangen, maar heeft toch een redelijke omzet weten te draaien. In de Nederlandse nasynchronisatie kun je onder andere  Aliyah Kolf (Annie),  Katja Römer-Schuurman (Miss Hannigan), Alain Clark (Will Stacks), Do (Grace) en René van Kooten (Guy) horen. De DVD en Blu-Ray van Annie ligt april 2015 in de Nederlandse winkelschappen.

Lees ook:Verfilming musical Annie met Cameron Diaz en Jamie Foxx
Lees ook:Wanda Joosten wordt nieuwe Miss Hanigan
Lees ook:Musical ‘Annie’ in première
Lees ook:Tony Neef en Jenny Arean hoofdrollen in ‘Annie’
Lees ook:Cindy Bell en Joey Schalker in musical Annie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>