Van Hoorne Entertainment brengt Sneeuwwitje naar Suriname

In samenwerking met Stichting Kindercoach Suriname brengt Van Hoorne Entertainment de familiemusical Sneeuwwitje naar Suriname.

In 2014 heeft de stichting de musical Dora Explora uit Amerika naar Suriname kunnen halen, wat een groot succes was. Nu is het de beurt aan Sneeuwwitje. Stichting Kindercoach Suriname is een vrijwilligersorganisatie die zich er op richt om kinderen het beste uit hun zelf te laten halen. Door bijzondere activiteiten te organiseren willen ze kinderen inspireren en in contact brengen met leeftijdsgenootjes. Ook richt de organisatie zich sterk op onderwijs en ontwikkeling. In Suriname zijn er bijna geen professionele kindervoorstellingen, daarom heeft de stichting zich tot Nederland gericht en Van Hoorne Entertainment benaderd. Deze heeft aangegeven om met de cast en de productie naar Suriname te willen komen en acht voorstellingen tegen een gereduceerd tarief te willen spelen.

Bijzondere voorstellingen

Van de acht voorstellingen die gespeeld gaan worden, zullen er drie speciaal voor kinderen in moeilijke financiële of sociale omstandigheden worden gespeeld. Deze kaartjes worden gedoneerd door particulieren uit zowel Suriname als Nederland. Ook zullen er minimaal twee voorstelling in tehuizen voor gehandicapte kinderen die niet naar het theater kunnen komen worden opgevoerd, zodat ook zij van deze voorstelling mogen genieten. Voor de overige voorstellingen kan gewoon een kaartje worden gekocht en zullen worden gespeeld in het Thaliatheater in Paramaribo.

Sneeuwwitje

De voorstelling trok in Nederland ruim 100.000 bezoekers naar de theaters, en speelde 14 juni haar laatste voorstelling van de tour. De hoofdrollen zijn voor Maud Mulder en Geert Hoes. De musical vertelt het verhaal van Sneeuwwitje volgens de bekende Disneyverfilming.

Wil je meer weten over de stichting of het initiatief? Of wil je misschien wel een kaartje doneren?  Kijk dan op de site van Stichting Kindercoach Suriname.

Foto: Levin den Boer

Lees ook:Sneeuwwitje De Musical (4+)
Lees ook:Nieuwe, structurele samenwerking Stage Entertainment en DeLaMar Theater
Lees ook:Van Hoorne Entertainment brengt theaterproducties naar Duitsland
Lees ook:Voorstellingen theaterseizoen 2014-2015 Van Hoorne Entertainment bekend
Lees ook:Eerste repetitiedag Vlaams Doornroosje van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>