Jakop Ahlbom’s Horror groot succes op West End

-Pers en publiek laaiend enthousiast tijdens première op International Mime Festival-

De Nederlandse productie Horror van regisseur Jakop Ahlbom is afgelopen maandag met veel succes in première gegaan in het Peacock Theatre op het International Mime Festival in London. De twee uitverkochte voorstellingen zorgden voor laaiend enthousiaste reacties bij pers, publiek en promotors. Horror, geregisseerd door de succesvolle regisseur Jakop Ahlbom, beleefde afgelopen maandag haar West End debuut in het Saddler’s Wells Peacock Theatre. Na meer dan 100 voorstellingen in Nederland en uitgelaten kritieken werd de show enthousiast onthaald in Londen. Tijdens de show reageerde het publiek laaiend met zes open doekjes voor de special effects en er werd hardop gegriezeld en gelachen.

Naast het publiek was ook de pers enthousiast en beloonde de show met 4 en 5 sterren recensies. “You have to see this!” schreef de Evening Standard die de show omschreef als “a brilliantly conceived and performed piece that deserves to be widely seen” . The Stage gaf Horror 5 sterren en noemde de show “a black caleidoscope of nerve-shredding entertainment” en The Dance Review noemde de show toepasselijk “ a bloody brilliant bit of theatre”.

Ook de verschillende agenten en promotors in de zaal reageerden opgetogen op de Horror. Naast de reeds geplande shows in Parijs, Hamburg en Barcelona worden er gesprekken gevoerd over een snelle terugkeer in Londen’s Saddler’s Wells Peacock Theatre, en tournees in Duitsland, Italië, Amerika en Azië. Jakop Ahlbom: “Ik ben trots dat deze voorstelling zoveel losmaakt bij een internationaal publiek. Horror is een universeel thema en met deze hommage aan de filmklassiekers hoop ik een breed publiek te bereiken”. Horror is de komende weken in Nederland ook nog te zien in Oss, Eindhoven, Zwolle en Amsterdam.

 

“You have to see this” 

Evening Standard
“Clever, thoroughly entertaining” 

Evening Standard

 

“Contains some genuinely jump-out-of-your-seat moments” 

Evening Standard

 

“A brilliantly conceived and performed piece that deserves to be widely seen” 

Evening Standard

 

***** The Stage

Lees ook:Swan Lake opvolger van Horror
Lees ook:Blaze een succes op West End
Lees ook:Nieuwe jubileumtour ‘Rocky Horror Show’
Lees ook:FanWork zoekt jong talent (13 t/m 21 jaar) voor De Klokkenluider
Lees ook:Mamma Mia! wint Cristal Globe Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>