Musical Cats wordt verfilmd

Andrew Lloyd Webbers musical Cats komt naar het witte doek. Universal heeft daarvoor de handen ineen heeft geslagen met regisseur Tom Hooper (The King’s Speech), die de film ook gaat produceren.

Cats is gebaseerd op een gedichtenbundel van T.S. Eliot. De musicalversie van Webber, met hitnummer Memory, opende in 1981 op het Londense West End en een jaar later op Broadway in New York. In 1987 haalde theater Carré het stuk naar Amsterdam.

Hooper is geen nieuwkomer op het gebied van musicalverfilmingen. In 2012 regisseerde de Brit de filmversie van Les Misérables, met onder meer Hugh Jackman, Russell Crowe en Anne Hathaway. De film werd genomineerd voor acht Oscars en won er drie.

Lees ook:Mogelijk filmversie van Les Misérables
Lees ook:Cast Les Mis achter de kassa!
Lees ook:Nicole Kidman en Judi Dench in filmversie musical Nine
Lees ook:Win Les Misérables op DVD
Lees ook:Sasha Baron Cohen wordt Thénardier in Les Mis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>