Perspresentatie ‘Aspects of Love’

Op dinsdag 11 september vond de perspresentatie plaats van de nieuwe musical van Stage Entertainment: Aspects of Love. We kregen alvast een voorproefje van het ingewikkelde liefdesverhaal en kregen de kans om een aantal leden van de cast wat vragen te stellen. Hoofdrolspelers Lone van Roosendaal, Ernst Daniel Smid, Maaike Widdershoven en René van Kooten spraken met veel passie over hun rol in Aspects of Love en zongen onder andere een stuk van het bekendste nummer van de musical ‘Wie begrijpt wat liefde is’, de vertaling van het bekende lied: ‘Love changes everything’.

De acteurs kregen ook gelegenheid om te vertellen wat het stuk voor hen betekent en gaven een eigen interpretatie van hun rol.
Ernst Daniel Smid vertelt over zijn karakter George; “George is een aanhanger van de vrije liefde. Zijn motto is; ‘Geef en neem, leef en biecht’. Hij is in shock als hij ineens een ander soort liefde ervaart als hij vader wordt. Na de geboorte van zijn dochter heeft hij een hele andere kijk op de liefde.” Ernst noemt de musical een ‘fenomenale reis door verschillende emoties’.
Lone van Roosendaal speelt de rol van Rose. Volgens Lone voelt Rose zich vaak alleen, hierdoor raakt zij verzeilt in vluchtige contacten. Ze wisselt vaak van partner omdat ze eigenlijk niet op eigen benen kan staan.
Maaike van Widdershoven speelt de minnares van George. Ze speelt een sterke vrouw die zich erg verbonden voelt met George. Toch vraagt ze zich vaak af ‘Is dit het nou?’. Volgens Maaike heeft Andrew Loyd Webber zijn ziel en zaligheid in dit stuk gelegd. Je wordt er echt in meegesleept.

René van Kooten vertelt dat hij het vooral bijzonder vind dat alle soorten liefde zijn vertegenwoordigt in de musical. Vaderliefde, Eerste Liefde, Onmogelijke Liefde, Echte Liefde en ga zo maar door..
Op de vraag of René zich kan identificeren met het verhaal is hij vrij duidelijk. “Iedereen heeft wel ervaringen in de liefde. Of deze nou goed of slecht zijn, iedereen krijgt er mee te maken. Je kunt uit de musical dus echt stukken halen die jij zelf misschien ook wel hebt meegemaakt. Alle aspecten van de liefde komen voorbij. Dat is bijzonder.”
“Drie maanden geleden had ik een stuk minder te vertellen over het verhaal”, aldus René. “Ik begreep toen nog niet hoeveel aspecten van liefde er in het verhaal zitten. Het is een mooi en herkenbaar liefdesverhaal zonder dat het een moraal op wilt leggen. Soms maken de personages keuzes die onbegrijpelijk zijn maar dat maakt het verhaal wel ‘echt’.”

Aspects of Love is de eerste musical van Andrew Lloyd Webber na The Phantom of the Opera. Aspects of Love was nog nooit eerder in Nederland te zien en wordt gezien als één van de meest intrigerende en persoonlijke composities van Andrew Lloyd Webber. De wereldpremière vond plaats in London in 1989, alwaar de voorstelling meer dan drie jaar lang te zien was. Meerdere buitenlandse versies volgden. In 2010 was er een succesvolle intieme versie te zien in het populaire Londense theater The Menier Chocolate Factory.

Het verhaal:
Aspects of Love vertelt het verhaal van de jonge Engelsman Alex die, al reizend door Frankrijk, hopeloos verliefd wordt op de ambitieuze actrice Rose. Hij verleidt haar om mee te gaan naar de villa van zijn flamboyante oom George. Maar als George onverwacht binnen valt, valt Rose voor zijn onconventionele en kunstzinnige karakter en veranderen hun levens op slag. Wat enkel een onschuldige romance leek te zijn, wordt het begin van een langdurige, vurige en gepassioneerde rondedans tussen vijf mensen uit drie generaties, waarbij verovering, verraad en verlies uiteindelijk hun ware gezicht laten zien.

Cast:
Ernst Daniël Smid – George Dillingham
Lone van Roosendaal – Rose Vibert
René van Kooten – Alex Dillingham
Maaike Widdershoven – Giulietta Trapani
Michelle van de Ven – Jenny Dillingham
Hans Peter Janssens – Alternate George Dillingham
Armand Pol – Marcel Richard
Mathijs Pater – Hugo le Menier

Bart van Veldhoven – Ensemble
Roman van der Werff – Ensemble
Pieter van Nieuwenhuyze – Ensemble
Moniek Boersma – Ensemble
Kathe Staallekker – Ensemble

De eerste try-out is op 22 september 2012 in de Stadsschouwburg Haarlem. De première vind plaats op 7 oktober 2012 in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Reserveren via See Tickets: 0900-1353 (45cpm) of www.seetickets.nl  
Kijk voor meer informatie op www.musicals.nl/aspectsoflove

Fotograaf: Natascha Visser

Lees ook:Mathijs Pater en Roman van der Werff in ‘Aspects of Love’
Lees ook:Musical ‘Aspects of Love’ vervangt ‘Blood Brothers’
Lees ook:Première: Aspects of Love
Lees ook:Hans Peter Janssens wordt alternate George in ‘Aspects of Love’
Lees ook:Marleen van der Loo in Aspects of Love

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>