Perspresentatie jonge Billy’s Elliot

Onder humoristische leiding van Chantal Janzen werden afgelopen dinsdag bij Stage Entertainment de zes Billy’s gepresenteerd die de hoofdrol gaan spelen in Billy Elliot de Musical. Bijna een jaar geleden startten Svenno, Jillis, Tydo, Stijn (De Kleine Blonde Dood), Roan en Carlos op de Billy Elliot sCOOL en sindsdien volgden ze lessen in onder andere ballet, tapdans, acrobatiek, acteren en zang. Na meerdere auditierondes zijn deze zes jongens uitgekozen voor de eerste groep Billy´s uit maar liefst 1800 aanmeldingen. Al een hele prestatie op zich, maar het wordt voor deze jonge talentjes nog keihard werken de komende periode.

Dat Joop van den Ende zelf een band heeft met Billy Elliot vertelt hij voordat zijn jongens opkomen. Ook de ouders van Van den Ende hadden gehoopt dat hij zou kiezen voor een ander vak. Entertainment was maar een verderfelijk iets volgens zijn ouders. Toch heeft hij doorgezet, net als Billy. Dat geldt ook voor de zes Billy’s. Geen vakantie en hard werken, al een jaar lang 3 dagen in de week. De wil en ambitie zit er in bij deze jongens, anders gebeurt er ook niets volgens Van den Ende. Ze hebben alle zes hun eigen talent ontwikkeld, gezien ze nog niet allemaal eerder hebben gedanst.

School
Naast de dans – en zanglessen krijgen de Billy’s straks ook privé lessen zodat zij hun school niet hoeven te missen gezien zij nog leerplichtig zijn. Er wordt een speciale ruimte ingericht boven het kantoor van Stage Entertainment waar zij lessen gaan volgen. Dit is uniek voor Nederland, wat in het buitenland vrij normaal is. Van den Ende is dan ook trots dan de mogelijkheid geboden kan worden. Ook de jongens hebben er zin in, ze zijn al echt vrienden geworden en vinden het cool dat ze ook samen in een schoolklasje zitten.

De jongens worden door RTL-4 gevolgd tijdens de voorbereidingen op Billy. Gedurende vier weken vanaf 8 november worden de afleveringen uitgezonden. Wij kregen dinsdag al een klein voorproefje op deze serie. Daarnaast zijn de Billy’s te zien op de Uitmarkt eind augustus.

Het verhaal
De musical Billy Elliot, gebaseerd op de wereldberoemde film, vertelt het inspirerende verhaal van een 11-jarige zoon uit een arbeidersgezin ten tijde van de mijnstakingen in Engeland (1984-1985). Billy zit op boksen maar belandt toevallig in een balletles. Tot zijn eigen verbazing blijkt hij hiervoor talent te hebben. Tegen de wil van zijn vader in gaat hij, onder begeleiding van zijn fanatieke balletdocente (gespeeld door Pia Douwes), steeds harder trainen. Uiteindelijk mag hij auditie doen voor de Royal Ballet School in Londen. Billy hoopt zijn droom om danser te kunnen worden te verwezenlijken, hetgeen hem thuis grote problemen oplevert. Want wat is belangrijker? Een gezinsleven redden dat door politieke en sociale omstandigheden aan de rand van de afgrond staat of het geven van een kans aan een kind met een bijzonder talent?

De première van Billy Elliot is op zondag 30 november in het AFAS Circustheater Den Haag.

 

Lees ook:Billy Elliot – Jonge talenten onthullen BILLY letters bij AFAS Circustheater
Lees ook:Trailer: Billy Elliot
Lees ook:Billy Elliot zet de bloemetjes buiten in Keukenhof
Lees ook:Nieuwe kinderaudities Billy Elliot
Lees ook:Billy Elliot: Nieuwe Billy’s aangekondigd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>