Eerste repetitie van The Sound of Music!

Op dinsdag 14 oktober mochten wij de eerste repetitie bijwonen van The Sound of Music. We kregen niet alleen een voorproefje te zien van wat we kunnen verwachten maar we hadden ook nog een interview met hoofdrolspeelster Anouk Maas.

Het is precies 50 jaar geleden dat de film  The Sound of Music uitkwam met Julie Andrews in de hoofdrol. En om dat te vieren komt Albert Verlinde Entertainment met een geheel nieuwe versie van deze musicalklassieker.

Producent Jeroen Dona van Albert Verlinde Entertainment introduceert deze middag de cast en laat weten wat deze bewerking van de veel gespeelde musical ‘nieuw’ maakt.
Jeroen Dona; “Zodra ik de eerste klanken hoor van al die bekende liedjes begint het bij mij alweer te kriebelen en ik wordt er happy van. De nieuwe bewerking die wij gaan maken, die zit met name in het feit dat wij als eerste deze versie als reismusical gaan maken. Eerder was deze voorstelling alleen vast te zien in één theater.
Ook erg bijzonder is dat wij gebruik maken van muziekopnamen ingespeeld door  het philharmonie Zuid-Nederland . We spelen dus niet met een live-orkest.”

De cast wordt aan ons voorgesteld. Een oude rot in The-Sound-of-Musical-wereld is Maaike Widdershoven. Zij speelde eerder al de rol van Maria maar zal in deze versie te zien zijn als Moeder Overste. Anouk Maas kruipt in de rol van Maria maar is ook niet onbekend met het verhaal, eerder speelde zij al de rol van oudste dochter Liesl. Een rol die nu gespeeld gaat worden door jong talent Vajèn van den Bosch die in 2008 al de rol van Martha mocht spelen.
De kindercast is gekozen uit de audities die te volgen waren in het televisieprogramma: Wie o Wie Zingt Do Re Mi, gepresenteerd door Vajèn.

De volledige cast:
Anouk Maas – Maria Rainer
Ad Knippels – Kapitein von Trapp
Maaike Widdershoven – Moeder Overste
Tony Neef – Max Dettweiler
Cindy Bell – Barones Schräder
Vajèn van den Bosch – Liesl
Martijn Vogel – Rolf

Dorien Rozendaal – Frau Schmidt/Zuster Berthe
Saskia Schäfer – Zuster Sophia/ understudy Moeder Overste
Joke van Robbroeck – Zuster Margaretta
Hans Lemmen – Butler Franz/ understudy kapitein
Armand Pol – Heer Zeller/ understudy Max
Daan Weterings – Admiraal Von Schreiber
Martijn Egelmeer – Baron Elberfeld
Sanne den Besten – Ensemble/ understudy Maria
Lotte Stevens – Postulante, ensemble/ understudy Liesl
Brent Pannier – Ensemble/ understudy Rolf
Jindra van Schaijk – Ensemble/ understudy Frau Schmidt en Zuster Berthe
Thalyta De Prins – Ensemble/ understudy Zuster Margaretta
Bjorn Wilbers – Ensemble/ understudy Von Schreiber

The Sound of Music vertelt het verhaal van Maria, die zich niet kan aanpassen aan het kloosterleven en de opdracht krijgt van Moeder Overste om als gouvernante te werken bij de Familie Von Trapp. Daar komt ze er al snel achter dat de zeven kinderen van Kapitein Von Trapp onder een te streng regime leven. Wanneer de Kapitein een tijd van huis is laat Maria de kinderen weer opbloeien.

Het hartverwarmende verhaal is bij bijna iedereen wel bekend en liedjes als Do Re Mi, My Favorite Things en Edelweiss ontbreken niet!

Anouk Maas vertelt zelf over haar rol:
Hoewel de rol van Maria al vaak is gespeeld ga ik toch proberen om mijn eigen invulling te geven. Natuurlijk speel ik scènes met Maaike die eerder de rol van Maria speelde maar we wisselen niet echt tips uit onderling over het invullen van deze rol. Ik heb Maaike ook niet gezien in de rol van Maria en wordt hier dus niet door beïnvloed.”

Anouk is momenteel te zien op televisie in het programma Expeditie Robinson waarin zij moet zien te overleven op een onbewoond eiland. Wij vragen haar of deze ervaring nog invloed heeft gehad op haar, fysiek of mentaal:
Ja dat heeft zeker invloed gehad. Het overleven wat je op televisie ziet is echt. Ik heb daardoor geleerd om meer open te staan voor mensen en nieuwe situaties en ik heb meer waardering gekregen voor de simpele dingen. Fysiek heb ik er op zich weinig aan over gehouden behalve dan dat ik last heb van haaruitval door het vitamine tekort. Ik moet nu dus veel vitaminen bijslikken. De ervaring van Expeditie Robinson was zo intens dat ik zelfs na de expeditie mijn visum heb verlengd en nog ben gaan backpacken in mijn eentje.”

Tot slot vragen we Anouk nog wat haar absolute droomrol is:
“Ik zou nog graag Maria in West Side Story willen spelen. Of iets totaal anders zoals een rol in een country-voorstelling. Ik hou ook veel van eigen creaties dus als er iets nieuws geschreven wordt vind ik dat ook altijd interessant.”

The Sound of Music is vanaf 12 november te zien in diverse theaters in Nederland. Bekijk hier de speellijst.
Ga naar onze Facebookpagina voor een video-impressie!

Foto’s: Musicalblog

Lees ook:Complete cast Sound of Music bekend
Lees ook:Meer hoofdrollen bekend voor The Sound Of Music
Lees ook:The Sound of Music speelt vanavond 100ste voorstelling
Lees ook:Recensie: The Sound of Music – nostalgie in een modern jasje
Lees ook:The Sound of Music wegens groot succes drie maanden op zomertour

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>