Perspresentatie: Ordinary Days

Vandaag waren we bij de perspresentatie van “Ordinary Days”. Esmée van Kampen presenteerde het geheel waarbij de cast werd voorgesteld en we, onder begeleiding van muzikaal leider Alan Evenas, al een aantal mooie nummers uit deze Off-Broadway musical konden horen.

De Brug Musicaltheater is ontstaan uit het project Onder de Pannen. De studenten hadden dit eerder opgezet zodat zij ervaring op konden doen in het vak. De passie voor musicaltheater straalt van het gezelschap af. Regisseur Steven Moonen vertelt enthousiast over dit nieuwe project. Hij legt uit dat het moeilijk is voor jong talent om voet aan de grond te krijgen in musicalland. De Brug Theaterproducties wilt dan ook specifiek een podium bieden voor jong talent.

Eerder werd bekend dat Ruben Kuppens een hoofdrol zou gaan spelen in de musical. Doordat hij op het moment nog studeert in Engeland is hij na de auditieronden vervangen door Stef van Gelder.

De piano speelt een belangrijke rol in het stuk en wordt dan ook midden op het podium geplaatst. De setting die je in de video voorbij ziet komen, is grotendeels ook de daadwerkelijke opzet. het podium wordt opgedeeld in vier vlakken waardoor het spel wat dynamischer wordt.

Verhaal
“Ordinary Days” vertelt het verhaal van vier jonge New Yorkers wier levens elkaar kruisen op hun zoektocht naar geluk, liefde en invulling van hun levens. Met prachtige pakkende songs delen zij hun ervaringen, waarin veel toeschouwers zich zullen herkennen en  realiseren hoe belangrijk het is om de eenvoudige dingen in het leven te waarderen. Het verhaal gaat over vier personen, Claire, Deb,  Jason en Warren. Claire en Jason zijn een stel. Claire is in de 30 en komt in een nieuwe fase in haar relatie met Jason. Ze gaan samenwonen,
maar het lijkt erop dat Claire daar niet helemaal blij mee is. Jason is heel romantisch en probeert de relatie verder te brengen, maar hij kan Claire niet bereiken. Deb is midden twintig en studeert. Ze probeert focus in haar leven te vinden. Op een dag verliest ze haar notitieboek waarin haar notities van haar scriptie staan. Warren vindt dit boekje en probeert hem terug te geven aan Deb. Warren is een echte optimist en probeert het positieve in het leven te zien.

Cast
Deb – Patricia van Haastrecht
Patricia studeerde in 2010 af aan Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater. Ze was tijdens deze opleiding te zien in o.a. Vensters, Jong Purper, Vuurwerk en MAD-­‐ley en volgde workshops van o.a. Arjan Ederveen, Frans Mulder en Karin Bloemen. In 2010 mocht Patricia de ‘Jos Brink Genesius Penning’ in ontvangst nemen uit handen van Simone Kleinsma.Na haar afstuderen in 2011 speelde Patricia o.a. in VIVO, Erotique. Rodin en Ja, dit is revue (Amsterdams Kleinkunst Festival) en was ze solist in Straks bekend in Carré. Ook presenteerde ze JVtv’s Nederlandse Taalmethode voor de basisscholen in Nederland. Momenteel volgt ze zangles bij Liza Borra en verzorgt ze veel optredens voor verschillende evenementen. Eerder speelde Patricia de rol van Willemijn in Voor je ‘t weet van De Brug musicaltheater.

Warren – Wesley de Ridder
Wesley volgde de vooropleiding Dansacademie Lucia Marthas en studeerde in 2012 af aan Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater. Tijdens zijn studie was hij te zien in o.a. Mahagonny, Spring Returning, Mosselmannen en Macbeth. Na zijn opleiding speelde Wesley hoofdrollen in de voorstellingen: De Gebroeders Leeuwenhart (Kruimel), Koekeloere (Plumo) en was hij te zien als ‘Kikker’ in Kikker is jarig!, allen van Theater Terra. Wesley speelde op het Amsterdam Fringe Festival in 2012 en 2013 en is tevens actief als stemacteur en te horen in o.a. Dude, That’s My Ghost en Sidekick op Disney XD. Volgend jaar zal hij te zien zijn in Raad eens hoe veel ik van je hou. Eerder speelde Wesley de rol van Dennis in Voor je ‘t weet van De Brug musicaltheater.

Claire – Julia Berendse
Julia studeerde in 2013 af aan Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater en was in haar laatste jaar gastleerling bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (jazz-­‐ en musicaldans). In 2005 speelde ze de rol van Duffy in de V&V Entertainment productie van Annie. Julia heeft zangles van Rein Kolpa. Momenteel is ze te zien als actrice  bij Mr. Luca – Jazz voor Kinderen in de voorstelling Waarom? Daarom! , de voorstelling Een Vensterbank Vol Vergeet Mij Nietjes van stichting Vivendi en te boeken met de zangformatie Beatlemania. Komend seizoen zal ze te zien zijn als Robin in Robin Hood en het verdwenen goud van I&L Entertainment. Eerder speelde Julia de rol van Lisa in Voor je ‘t weet van De Brug musicaltheater.

Jason – Stef van Gelder
Stef studeerde dit jaar af aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, afdeling Muziektheater. Hij volgde daar zanglessen van o.a. Edward Hoepelman en Ivar Costenoble. Tijdens zijn opleiding was hij te zien in oa. de producties 42nd Street en Company en speelde hij verschillende shows in de Efteling. Sinds een jaar maakt Stef deel uit van The Jukebox Boys. Voor Ordinary Days zal Stef eerst nog te zien  zijn in de rol van Boland in de musical Dogfight van het M-­‐lab.

Creatives
De vertaling is in handen van Julia Berendse en Wesley de  Ridder die ook verantwoordelijk waren voor de vertaling van “Next thing you know”. De voorstelling wordt geregisseerd door Steven Moonen en de muzikale leiding en de pianobegeleiding zijn in handen van Alan Evans.
Bijzonder aan deze musical is dat er uitsluitend wordt gewerkt met nieuw musicaltalent dat hiermee een kans krijgt om zich te laten zien aan het theaterpubliek.

“Ordinary days” is van 1 juli t/m 12 juli 2015 exclusief te zien in TheaterStudio Amsterdam.
www.theaterstudioamsterdam.nl

Bekijk hier de video van de perspresentatie!

Foto’s: MusicalBlog

Lees ook:Off-Broadway musical Ordinary Days naar Nederland
Lees ook:Maarten Smeele in de indrukwekkende Off-Broadway musical Ordinary Days
Lees ook:Off-Broadway musical ‘Ordinary Days’ slechts korte tijd te zien
Lees ook:De Brug MusicalTheater geeft workshops aan Musicalcamp
Lees ook:Jij en jouw musicalster: Claire met Ara Halici

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>