Première Pocahontas de musical groot succes


Afgelopen zaterdag was de grote première van Pocahontas de musical. De pers en de bezoekers waren ontroerd en zeer enthousiast. De songs en verfrissende choreografieën namen de bezoekers mee in een achtbaan van emoties. Pocahontas de musical bracht spannende en ontroerende momenten. Natuurlijk werd er gelukkig ook gelachen. De prachtige kostuums en grime van de Indianen maakten het plaatje compleet. In het publiek waren enkele bekende Nederlanders te vinden, waaronder Peter Paul Muller en Jean en Yannick van der Velde. Allen waren erg enthousiast. Pocahontas is de komende weken te zien in verschillende theaters in de Randstad.

De talentvolle cast van Pocahontas de musical heeft driekwart jaar gerepeteerd onder de bezielende leiding van DJ Jansen, Joost de Jong en Dennis Barten. Na 2 try outs mochten de musicalartiesten van de toekomst zich eindelijk presenteren aan het publiek. Jean van de Velde noemde de voorstelling energiek, levendig en filmisch. “Het talent en het plezier spatte er vanaf. Ze zingen, dansen en spelen; ze kunnen alles!” aldus de regisseur en scenarioschrijver van o.a. Wit Licht en All Stars. Peter Paul Muller (Gooische Vrouwen) vond het een broeikas van komisch, zang- en danstalent. “Ik kan me niet voorstellen dat niemand van deze groep in de topmusicals van de toekomst zal spelen. Als ik mijn indianenpak bij me had was ik op het podium gesprongen, zo’ n energie en een power was er”.

Pocahontas is een gloednieuwe musical geschreven door Wouter Blijleven. De musical draait om de beeldschone Indiaanse prinses in het Amerika van 1607. De prinses is erg nieuwsgierig naar de vreemde, blanke mannen die met grote schepen zijn aangekomen. Het machtige opperhoofd Powhatan beschouwt de blanken als vijanden. Als één van de Engelsen gevangen wordt genomen, geeft Powhatan zijn dochter de opdracht hen te leren kennen om ze zo te kunnen verdrijven. Vol opwinding begint de Indiaanse aan haar taak. Maar gaandeweg raakt Pocahontas steeds meer gefascineerd door de blanken en dat niet alleen; na enige tijd voelt ze zich onweerstaanbaar aangetrokken tot de Engelse zeeman John Smith. De liefde blijkt wederzijds…


Pocahontas de musical is alweer de vijfde productie van FanWork. Na het succes van afgelopen jaren (Robin Hood en Aladdin de musical) is de tournee dit jaar wederom uitgebreid. Er zullen 25 voorstellingen te zien zijn in diverse theaters in Nederland. Pocahontas is deze zomer te zien in IJsselstein, Houten, Baarn, Nieuwegein en Capelle a/d IJssel. De musical is geschikt voor de hele familie, vanaf 5 jaar. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 14. Meer informatie is te vinden op www.fanwork.nl/pocahontas.

Foto’s: Dennis Lubbersen, DL Fotografie

Lees ook:Cast Pocahontas is klaar voor premiere
Lees ook:Pocahontas de musical wegens succes verlengd!
Lees ook:Aladdin de musical wegens succes verlengd!
Lees ook:FanWork zoekt jong talent (13 t/m 21 jaar) voor De Klokkenluider
Lees ook:Audities voor Anastacia de Musical

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>