The Full Monty feestelijk in première

Wat doe je als je je baan verliest, je vrouw je niet meer ziet staan en je tot overmaat van ramp ook nog de voogdij van je kind dreigt te verliezen? Een hoop mensen zouden het bijltje er bij neer gooien maar Berry niet. Want waarom zouden hun vrouwen zomaar een hoop geld uitgeven aan een stelletje Chippendales terwijl ze hun geld ook aan een show met echte mannen kunnen besteden? Gisteravond was de première van de hilarische musical The Full Monty in de Stadsschouwburg in Haarlem en wij waren er net als vele BN’ers bij.

De musical The Full Monty is gebaseerd op de gelijknamige filmklassieker uit 1997. De film is bekroond met een Oscar en nog 26 andere prijzen. Na dit succes moest er natuurlijk wel een musical van worden gemaakt die wereldwijd een succes werd. De Graaf en Cornelissen producties brengen deze productie in de nederlandse theaters.

Berry, gespeeld door Charly Luske bekend van o.a. Op Hoop van Zegen, probeert ondanks alle ellende in zijn leven op een ludieke manier geld te verdienen. Samen met zijn vriend en oud collega Dave, een rol van Zjon Smaal, proberen ze een stripact te vormen. Dit gaat niet zomaar. Er worden audities gehouden waardoor ze uiteindelijk met zijn zessen zijn. Ieder heeft zo zijn eigen problemen. Van zelfmoordneigingen tot overgewicht. We zien de hilarische weg die ze moeten volgen om echte strippers te worden. Het is allemaal niet zo makkelijk als het lijkt. Het wordt keihard werken. Gaat het ze lukken om een succesvolle stripact te vormen en gaan ze echt Full Monty?

Het is een musical vol humor. De dames en heren zijn stuk voor stuk zeer getalenteerd en spelen hun rol zeer overtuigend. Ze slepen je helemaal mee in hun levens en weten je te ontroeren. Echte uitschieters zijn er niet omdat ze gewoonweg allemaal briljant zijn. De één weet je te ontroeren met een prachtige solo waaronder Charly Luske en Vincent de Lusenet in zijn rol als de suïcidale Martin. Rogier Komproe zorgt weer voor een schaterlachend publiek in zijn rol als “Hengst”. Ook de dames Ellen Evers, Wieke Wiersma, Metta Gramberg en Bettina Berger en kleine Tommy zijn stuk voor stuk types waar je van gaat houden.

Wij begrijpen waarom deze musical wereldwijd zo’n succes is! Heb je zin in een avondje vrolijkheid? Ga deze productie dan zeker bekijken, je gaat gegarandeerd met een big smile naar huis!

The Full Monty is tot en met april in de Nederlandse theaters te zien. Voor de speellijst kijk je op: www.fullmontymusical.nl.

Tekst & Foto’s: Debby van Rooijen

Lees ook:Charly Luske met vriend Freek Bartels uit de kleren!
Lees ook:Filmpje: Blote billen!!!
Lees ook:Dames The Full Monty nu ook uit de kleren?
Lees ook:Slipjes op het podium bij The Full Monty
Lees ook:Online kaartverkoop The Full Monty gestart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>