Première Flashdance: “Oh what a feeling!”

Haal de beenwarmers en de zweetbandjes maar uit de kast, want Nederland is weer een dansmusicalsensatie rijker!
Zondag 29 september vond de swingende première plaats van musical Flashdance in Stadsschouwburg Tilburg. Flashdance past precies in de lijn van eerdere producties van Albert Verlinde Entertainment. Na o.a. Fame, Grease en Footloose is dit de vierde dansmusical van Verlinde.
De musical is gebaseerd op de beroemde filmklassieker uit de jaren ’80 met o.a. Jennifer Beals in de hoofdrol. De rode draad van het verhaal is gelijk gebleven; het najagen van dromen.

Het verhaal
Alex (Anouk Maas) werkt in een staalfabriek, maar het liefst danst ze op het podium in de nachtclub. Ze merkt dat ze dan pas echt tot leven komt en ze haar zorgen kan vergeten. Haar droom is om een professionele danser te worden. Alleen dient zij hier een dansopleiding voor te volgen, maar ze durft geen auditie te doen. Na veel aanmoedigingen van Nick (Jim Bakkum), die ook in de staalfabriek werkt, gaat ze toch auditie doen. Wordt ze aangenomen of blijft het bij een droom?

Cast:
Anouk Maas- Alex Owens
Jim Bakkum- Nick Hurley
Carry Tefsen- Hanna Long
Joey Schalker- Jimmy en alternate Nick
Jantien Euwe- Gloria

Bekende nummers uit de film, zoals What a feeling en Maniac, worden afgewisseld met meerdere nummers die speciaal voor de musical geschreven zijn. De dynamische choreografieën zijn van o.a. de hoofdchoreograaf van So You Think You Can Dance, Roy Julen, en regisseur en choreograaf Martin Michel en vormen de basis voor deze dansmusicalsensatie.

Flashdance is te zien in de grote theaters tot en met eind januari 2014.

Lees ook:Joey Schalker in Flashdance
Lees ook:Ook Jantien Euwe in Flashdance
Lees ook:Jim Bakkum speelt hoofdrol in Flashdance
Lees ook:Anouk Maas speelt hoofdrol in Flashdance
Lees ook:Hoofdrollen ‘Flashdance’ bekend

1 Reacties // Reageer

One thought on “Première Flashdance: “Oh what a feeling!”

  1. Miranda

    Was aanwezig tijdens de premiere. Wat een GE-WEL-DI-GE musical!!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>