Wederom groot spektakel Musicals in Concert

Na de succesvolle eerste editie van Musicals in Concert 2014 vond gister de tweede editie van dit unieke popconcert plaats in de Ziggo Dome. Nog niet eerder deden zoveel topartiesten mee aan dit mega-spektakel met als titel ‘the greatest hits, the biggest stars, live on stage’. Mariska van Kolck, Simone Kleinsma, Willemijn Verkaik, Anouk Maas, Stanley Burleson, René van Kooten, Freek Bartels en William Spaaij waren dit jaar aanwezig met als speciale gasten Berget Lewis en B-Brave. Onder muzikale leiding van Eric van Tijn en zijn band hebben deze sterren opnieuw een wereldperformance  neergezet.

De opzet van het concert was dit jaar iets anders. Zo werd het publiek nadrukkelijk uitgenodigd mee te zingen door de grote sing-a-long wall in het decor. Daarnaast had Musicals in Concert dit keer een thema, 24 uur op Times Square met het verhaal over een meisje dat naar New York gaat. Het thema liep als een rode draad door alle musicalblokken heen.

V orig jaar was het Jamai Loman die de blokken grotendeels aan elkaar praatte, maar nu was het Chantal Janzen. En Chantal Janzen zou Chantal niet zijn om dit niet op een ludieke wijze te presenteren. Zelf was ze niet aanwezig, maar via een groot videoscherm was ze te zien als verschillende typetjes. Zo deed ze als reporter verslag vanuit Broadway maar kwam ook voorbij als soort van persiflage van de Veerkampjes. Kortom: hilarisch!

Maar liefst vijfendertig musicals kwamen voorbij, wat een zestigtal songs opleverde. Veel waren hetzelfde van vorig jaar, maar het was weer een goede mix van oude en nieuwe musicals. Onder andere Cats, Chorus Line, The Bodyguard, Sunset Boulevard, The Lion King, Elisabeth, Jesus Christ Superstar, Grease, Chicago, Hairspray, Flashdance, Beauty and the Beast en Aladdin kwamen voorbij in steeds wisselende settings van artiesten. Het duet tussen Freek Bartels en René van Kooten uit de musical Jesus Christ Superstar zorgde voor kippenvel, net als het duet tussen Pia Douwes en Willemijn Verkaik. Een mooi momentje van dankbaarheid straalde af van Pia Douwes, ze genoot er zichtbaar van en ook bij Simone Kleinsma na haar lied uit Sunset Boulevard. Ze hebben dan ook duidelijk bewezen dat zij nog steeds de Grand Ladies of Musicals zijn. Maar eigenlijk was iedereen goed bij stem en had ook iedereen er duidelijk plezier in. Over Berget Lewis valt weinig nieuws te zeggen, ze is en blijft met haar krachtige stem iedereen overdonderen.

De grootste verrassing was de Boyband B-Brave. Ondanks dat ze zenuwachtig waren, ze hadden nog niet eerder voor zo’n groot publiek opgetreden, deden ze het niet onder van hun beroemde collega’s. Ze kwamen op met een lied van de BeeGees. Wat een dansmoves hebben ze en wisten hiermee de hele zaal op hun kop te zetten.

Het feest ging dan ook tot het einde door tijdens het afterparty-blokje met uiteraard de afsluiter Thank you for the Music waarbij iedereen op het podium stond.

2,5 uur ging in een snel tempo voorbij, het is teveel om alles te kunnen benoemen, maar wat hebben we er weer van genoten.  Stage Entertainment en RTL live Entertainment hebben zichzelf weer overtroffen vergeleken met de eerste editie. Zal het nog beter kunnen? Wij zijn benieuwd en kijken uit naar de derde editie van dit evenement!

Lees ook:Musicals in Concert ook in 2015
Lees ook:Musicals in Concert terug in november 2015
Lees ook:Perspresentatie: Musicals in Concert 2015
Lees ook:Musicals in Concert: Jamai Loman en Celinde Schoenmaker toegevoegd aan sterren line-up
Lees ook:Eerste namen bekend gemaakt voor groots Musicals in Concert

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>