Première Pumps en Penalties scoort

Op maandag 18 januari was De Goudse Schouwburg omgebouwd tot stadion voor de première van de muzikale parodie Pumps & Penalties. Na het enorme succes van Vijftig tinten…de parodie, heeft dit team de handen nogmaals ineen geslagen voor een nieuwe productie: Pumps & Penalties. De rollen worden gespeeld door Birgit Schuurman, Han Oldigs, Maaike Martens, Jolanda van den Berg, Rutger de Bekker, Rein Hofman, Eva Poppink en Juneoer Mers.

De voorstelling duurde 2 x 45 minuten, zoals een echte voetbalwedstrijd, met de nodig wisselingen, strafschoppen, reservebanken en fluitsignalen. Ook al heb je weinig met voetbal, dan heb je toch een vermakelijke avond waar de persiflages en quotes van bekende voetballegendes, met name van Cruijff, in het rondvlogen.

Dat het een parodie is op het fenomeen voetbalvrouwen is een feit, vooral Estelle, Sylvie en Yolanthe moeten het ontgelden. Deze vrouwen worden vooral neergezet als golddiggers met het oog op eigen roem in de showbizz. Zo wil Birgit Schuurman (Sandy) zangeres worden a la Victoria Beckham,  Maaike Martens (de Oekraïense Svetlana) een vader voor haar ongeboren kind nadat haar man ‘De Kin’ doodgeschoten is op een kinderboerderij en Jolanda van den Berg die een typetje speelt uit Twente, die droomt van haar eigen kledinglijn. Alledrie hebben ze er alles voor over om deze waar te maken.

Dit alles wordt gestimuleerd door een heuse voetbalvrouwmakelaar, gespeeld door Han Oldigs. Oldigs neemt een dubbelrol op zich, die van de gladde en doeltreffende voetbalvrouwmakelaar Fausto en die van de sukkelige en langs de kant staande voetbalcoach Simon de Gaal. Hij doet dit heel handig door het simpel wisselen van zijn bril en kapsel en weet de typetjes foutloos van elkaar te scheiden.

Het voetbalteam van Ajax-2, bestaande uit Rutger de Bekker (speelt de aan coke verslaafde Tim), Rein Hofman en Juneoer Mers (spits en casanova Mike) , konden weinig weerstand bieden tegen de aanstaande voetbalvrouwen. Maar is het ook ware liefde? Daar brengt Merel Mus (Eva Poppink) enigszins verandering in. Poppink speelt een naïef, vegetarisch meisje die veel van lama’s houdt en voetbalster Mike voor zich weet te winnen. Zingen is niet Eva’s sterkste kant maar door de joligheid van Juneoer vergeet je dat ook weer. De hele voorstelling bestaat uit joligheid door de typetjes maar ook door de scenes. Zo werd de bekende parkeergarage affaire van Wesley en Yolanthe dunnetjes overgedaan, waren er uitzendingen van Voetbalvrouwen Inside gebaseerd op bestaand programma en stond Johan Cruijff met zijn bekende uitspraken symbool als een lama orakel.

Pumps en Penalties is geen hoogstandje, maar zeker een avondje vermaak met veel humor.

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Teamwissel Pumps & Penalties
Lees ook:Carnavalskraker Sandy V. (Birgit Schuurman) uit Pumps & Penalties uitgebracht
Lees ook:Nieuwe musical Pumps en Penalties aangekondigd
Lees ook:Ook Linda Wagenmakers in Vijftig Tinten… de Parodie
Lees ook:Cast bekend Vijftig Tinten… de Parodie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>