Pippin: sensationeel, magisch en fenomenaal

Afgelopen donderdagavond vond in Koninklijk Theater Carré Amsterdam de première plaats van de Broadway musical Pippin. De vraag die vooraf werd gesteld: is Nederland klaar voor Broadway? Daar kunnen wij na het zien van Pippin volmondig ja op zeggen. De beslissing van directeur Madeleine van der Zwaan om een nieuwe traditie ‘Broadway aan de Amstel’ te starten met de musical Pippin is uitstekend. Pippin heeft namelijk alles hoe een musical bedoeld is. Een uitstekende cast met goede acteurs en zangers, acrobaten, goochelaars, het heeft humor, een fantastisch decor en de perfecte locatie. Dat het volledig in het Engels is, gezien de Amerikaanse cast, vergeten we snel. Je wordt vanaf het begin meegezogen in de wereld van magie.

In de eerste akte maak je kennis met Pippin (Kyle Dean Massey), de naïeve en beetje sullige zoon van Karel de Grote. Hij is net afgestudeerd en gaat op zoek naar de zin van zijn leven. Hij krijgt gezelschap van de Leading Player (Gabrielle McClinton), die als een soort geweten hem hierin begeleidt. Hij gaat in het leger, probeert een revolutie te ontketenen tegen zijn vader en wordt even koning, experimenteert met seks, drugs en rock-‘n-roll. Maar hoe hij het wendt of keert, het is het allemaal niet. Doodongelukkig vertrekt hij en wordt hij uiteindelijk gevonden door Catherine, een weduwe met haar zoon Theo. In eerste instantie lijkt dit simpele leven niet voor Pippin weggelegd, maar als hij wordt aangezet door de Leading Player tot zelfmoord, dan bedenkt hij dat het simpele leven zo slecht nog niet is. De boodschap hierbij is: Geluk is niet te halen uit roem en rijkdom maar vaak uit de kleine dingen.

Eigenlijk een simpel verhaal maar door alle magie, trucs en acrobatische stunts wordt het een heel spektakel waarbij je je ogen uitkijkt. De bekende goocheltrucs zoals het halve weesmeisje, de kleding-wissel-truc en de verdwijntruc worden allemaal uit de kast gehaald. Niet alleen de trucs en de soms ingewikkelde acrobatiek brengen Pippin tot een hoog niveau, maar ook de professionele cast. Zoals Adrienne Barbeau, die de oma van Pippin speelt. Barbeau, niet geheel piepjong meer, klimt zo in de trapeze alsof ze nooit anders heeft gedaan. Daarnaast danst en zingt McClinton perfect en laat zien dat ze de Bob Fosse-stijl geheel onder de knie heeft. Ze straalt charisma uit en het is een genot om naar haar te kijken.

Het is eigenlijk jammer dat deze musical maar vijf weken te zien is in Nederland, want het is zeker een tweede keer kijken waard. Het staat garandeert voor een spectaculair avondje uit en heeft Van der Zwaan zeker onze verwachtingen overtroffen. Wij zijn blij dat deze nieuwe traditie tot stand is gekomen en kijken uit naar de volgende spectaculaire musical.

 

Foto’s: Saskia Warmenhoven
Scènefoto’s: Roy Beusker

 

 

Lees ook:Broadwayster aanwezig bij première Beauty and the Beast
Lees ook:Broadway- én Nashville-ster speelt hoofdrol in PIPPIN
Lees ook:Carré haalt Broadway hitmusical PIPPIN naar Nederland
Lees ook:WIN! VIP tickets voor PIPPIN op de Uitmarkt Amsterdam
Lees ook:Musical 2.0 en Koninklijk Theater Carré organiseren unieke workshop onder leiding van Broadwayacteur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>