Première Dolfje Weerwolfje: Griezelig leuk

Afgelopen zondag was het in Gouda feest! De Goudse Schouwburg liep vol met fans en hun ouders voor de première van Dolfje Weerwolfje, naar het gelijknamige boek van Paul van Loon.

Dolfje is een doodgewone jongen van bijna zeven. Alhoewel… gewoon… Op de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt er iets heel bijzonders. Dolfje verandert… In het kille maanlicht veranderen zijn handen in kleine klauwen, op zijn hoofd groeien twee punt-oren en hij krijgt een witte staart… Dolfje is een weerwolf…met een brilletje! Dan begint het echte avontuur. Dolfje (zondag gespeeld door Philip van Loosbroek) moet er nog aan wennen en probeert zijn geheim nog voor zich te houden. Totdat zijn broertje Timmie (Floris Puts) hem betrapt na het eten van een kip van de buurvrouw mevrouw Krijtjes (Roosmarijn Luijten). Dankzij zijn opa-weerwolf (Finn Poncin) weet Dolfje het weerwolf zijn een plekje te geven en leert dat hij nooit alleen is. Hij leert hiervoor een speciale wolvencode, kort-kort-lang.  En of dat het werkt! Als Dolfje dan ook nog wordt geaccepteerd door zijn ouders (Bente van Brand (moeder) en Wolter Weulink (vader)) is het een Weerwolf-zijn helemaal zo erg niet meer. En al helemaal niet als het meisje waar Dolfje op verliefd is, (Noura) hem ook nog eens leuk vindt zoals hij is.

Dolfje Weerwolfje is een echte familiemusical voor zowel jong als oud. Het publiek wordt regelmatig betrokken in het spel en met name bij het oefenen van weerwolf gehuil. Het decor, beetje grauw, in de stijl van Paul van Loon, past helemaal in het verhaal. Door simpele verzettingen van de decorstukken wordt er weer een andere ruimte gecreëerd. Zo worden ook de volwassene personages verwisseld door kleine aanpassingen op hun kostuum. De acteurs en actrices zijn professioneel genoeg om bij elke rol die ze spelen geloofwaardig over te komen. Zelfs als jonge kinderen die bij Dolfje, Timmie en Noura op school zitten, wat dan weer hilarische scènes opleveren. Credits gaan ook zeker naar de jonge acteurs. Phillip, Floris en Kyana Raine Pacis (Noura) weten het publiek goed in te pakken met hun spel en onschuldigheid. Dat ze in ene in de belangstelling staan, nog moeten wennen aan de pers maar hier goed mee om gaan, geeft weer dat het natuurtalentjes in de dop zijn.

Dolfje Weerwolf speelt nog tot juni 2016 in diverse theaters.
Voor meer informatie: www.rep.nu

Lees ook:Nieuwe cast Dolfje Weerwolfje bekend
Lees ook:Dolfje Weerwolfje: griezelig leuk!
Lees ook:Dolfje Weerwolfje weer als musical op de planken
Lees ook:Audities! Dolfje Weerwolfje
Lees ook:Paul van Loon onthult wolvenbeeld in GaiaZOO

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>