Musical De Marathon feestelijk in première in het nieuwe Luxor Theater Rotterdam.

Vanavond is in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam de musical De Marathon in première gegaan. De filmhit uit 2012 veroverde reeds vele harten en is vertaald naar een musical die de must see van het seizoen wordt genoemd. Herkenbaar, tragikomisch en oer-Hollands. Voor en door gewone mensen.
De Marathon vertelt het verhaal van Gerard, Nico, Kees en Leo – vier Rotterdamse garagemonteurs –die tot voor kort hun dagen sleten met moorkoppen, bier en klaverjassen. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. 42 kilometers voor de heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje… Gaat dat lukken? De mannen gaan in ieder geval bloedserieus in training onder leiding van hun collega Yusuf, oud-marathonloper, om de garage van hun vriend te redden. Onderweg blijkt er meer op het spel te staan dan alleen het halen van de finish.

Een ontroerende musical vol humor over vriendschap, liefde en de sores van vier underdogs met het hart – maar vooral de tong – op de juiste plek. Naar het idee van Martin van Waardenberg en Gerard Meuldijk, doorspekt met nieuwe nummers van Thomas Acda en David Middelhoff. De regie is in handen van Job Gosschalk, bekend van Jeuk, ‘t Schaep met de 5 Pooten en De Zevende Hemel.

De monteurs uit de bijna failliete Rotterdamse garage worden gespeeld door John Buijsman, Michiel Nooter, Kees Boot en Dennis Willekens. Andere castleden zijn o.a. Gürkan Küçüksentürk, Terence van der Loo, Robbert van den Bergh, Jelka van Houten, Lucretia van der Vloot, Roosmarijn Luyten en Jip Smit.

De voorstelling De Marathon is een gezamenlijke productie van Kemna Theater en Senf Theaterpartners in samenwerking met het Luxor Theater Rotterdam. De Marathon speelt tot en met eind mei door het hele land. Kijk voor tickets en actuele speeldata op www.de-marathon.nl

Fotograaf: Dim Balsem

Lees ook:Extra shows voor musical De Marathon in Rotterdam
Lees ook:Extra voorstellingen van De Marathon in het nieuwe Luxor Theater!
Lees ook:De Marathon: start repetities
Lees ook:Lucretia van der Vloot haar eerste musicalrol in De Marathon
Lees ook:Gerard Cox ontvangt CD met liedjes uit “Sonneveld Voor Altijd”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>