Sprankelende première van Sprookjessprokkelaar de musical

Gistermiddag ging in het Efteling Theater in Kaatsheuvel de 15e theaterproductie van de Efteling sprankelend in première. Hierbij waren ook verklede kinderen, relaties, bekende Nederlanders en de auteurs van het succesvolle boek De Sprookjessprokkelaar, prinses Laurentien van Oranje en Paul van Loon. Zij zagen hoe hoofdrolspeelster Sterre op zoek ging naar de sprookjesbibliotheek. Sprookjessprokkelaar de musical is opnieuw een avontuur vol dans, muziek en zang. Daarnaast zijn ook projectie en acrobatiek voor het eerst in deze Efteling-musical toegepast. Ook nieuw is dat in deze musical niet alleen tien kinderen eenmalig meespelen, maar ook hun opa’s en oma’s.

Alle 35 castleden kregen na afloop van de premièrevoorstelling een staande ovatie. Producent Olaf Vugts is trots op het eindresultaat: “Om het boekverhaal van de Sprookjessprokkelaar op zo’n unieke wijze en in zoveel vormen vertaald te zien worden naar het toneel, is heel bijzonder.”

Daan Wijnands, verantwoordelijk voor choreografie en staging, vertelt hoe hij dat heeft gedaan: “Dans leent zich uitermate goed voor een fantasierijke vertelling, zo laten we door het gebruik van dans boeken zweven en brengen we takken tot leven. Daarnaast krijgt dit boekverhaal door het gebruik van verrijdbare trappen en de toevoeging van acrobatiek een eigen visuele taal op toneel.”

Het verhaal
In Sprookjessprokkelaar de musical volgen we de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Vindt Sterre de juiste deur naar de sprookjesbibliotheek? Wat zit er achter al die andere deuren? En wie is toch die Sprookjessprokkelaar?

Meer informatie
Het spannende avontuur van Sterre is vanaf nu exclusief te zien in het Efteling Theater, op weekenddagen en in vakanties. Meer informatie en tickets via
www.efteling.com/theater.

Scènefoto’s: Levin de Boer

 

 

Lees ook:Cast ‘Sprookjessprokkelaar de musical’ start repetities in Efteling Theater
Lees ook:KINDERAUDITIE! Efteling Theaterproducties zoekt kinderen voor nieuwe show CARO
Lees ook:De Efteling komt met nieuwe show CARO
Lees ook:Efteling zoekt bijna 200 extra kinderen voor gastrol in musical Pinokkio
Lees ook:Sprookjesboom de Musical gaat op tournee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>