Win het boek ‘Soldaat van Oranje’

Soldaat van Oranje is niet alleen een spannend verhaal maar ook een historisch document over de Tweede Wereldoorlog. Prins Bernhard schreef niet voor niets over dit boek: ‘Ik ben erbij geweest, en zo was het.’ Vanaf volgende maand is de musical Soldaat van Oranje te zien in de TheaterHangaar op Vliegveld Valkenburg bij Leiden met in de hoofdrol Matteo van der Grijn als Erik Hazelhoff Roelfzema. De musical is voor uitgeverij Unieboek Het Spectrum de aanleiding om het beroemde verhaal van een van de bekendste verzetshelden van Nederland van een nieuwe omslag te voorzien. Wij mogen deze week een aantal exemplaren van deze musicaleditie van het boek Soldaat van Oranje weggeven.

Soldaat van Oranje is een van de beroemdste boeken over de Tweede Wereldoorlog. Erik Hazelhoff Roelfzema (1917-2007) beschrijft hierin zijn persoonlijke belevenissen tijdens de bezetting en ten tijde van de bevrijding. De Soldaat van Oranje vertelt hoe hij als jongeman in 1941 de oversteek naar Engeland waagt, in Londen in allerlei intriges verwikkeld raakt, kennismaakt met de geheime diensten, nachtelijke landingen uitvoert in Scheveningen en als RAF-piloot meedoet aan een luchtaanval op Berlijn. Nadat het zuiden van Nederland is bevrijd, werkt hij daar als adjudant van koningin Wilhelmina.

Soldaat van Oranje – De Musical is vanaf 10 oktober te zien in de TheaterHangaar op Vliegveld Valkenburg bij Leiden en beleeft op 30 oktober haar wereldpremière. Kaarten zijn via deze link te bestellen.

WIN!
Om kans te maken op het boek Soldaat van Oranje, geef het goede antwoord op de volgende vraag:

Wie speelt in de filmversie van Soldaat van Oranje uit 1977 de rol van Erik Lanshof (Erik Hazelhoff Roelfzema)?

Mail het goede antwoord tesamen met je adres naar [email protected] o.v.v. Soldaat van Oranje. Meedoen met deze prijsvraag kan tot en met 30 september 2010. Onder de goede inzendingen worden de boeken verloot. Let op: slechts 1 deelname per adres wordt geaccepteerd! Bulkinzendingen van prijsvragenspammers worden niet gewaardeerd en hierover zal een klacht worden ingediend. De winnaars krijgen automatisch bericht.

Lees ook:‘Soldaat van Oranje’ verlengd tot en met januari 2012
Lees ook:Koningin aanwezig tijdens wereldpremière ‘Soldaat van Oranje’
Lees ook:Soldaat van Oranje – De Musical verlengd tot en met oktober 2012
Lees ook:Nieuwe Dakota voor ‘Soldaat van Oranje’
Lees ook:Prins overhandigt eerste exemplaar ‘Soldaat van Oranje’

Geen reacties // Reageer