Win het eerste album van Glee!

Het was te verwachten, in navolging van de Verenigde Staten is ook Nederland bevangen door Glee-koorts. Glee heeft er in Nederland ook al een flinke schare fans bij. Sinds 14 september is de serie te zien op RTL5. Op 25 oktober verschijnt de CD ‘Glee – The Music Volume 1′ en daarvan geven wij deze week enkele exemplaren weg!

De serie die in de Verenigde Staten in 2009 startte gaat over een groep scholieren die onder leiding van hun leraar een koor beginnen op de highschool waar zij op zitten. Het koor, wat bestaat uit onpopulaire scholieren, is vastberaden om op geheel eigen wijze bestaande songs nieuw leven in te blazen. Na elke aflevering op dinsdagavond op RTL 5 zijn de tracks die in de serie gezongen zijn op iTunes te downloaden.  Op 25 oktober verschijnt het album ‘Glee – The Music Volume 1′ waarop een compilatie staat van de tracks die in de serie voorbij zijn gekomen. Het album komt zowel fysiek als digitaal uit.

Glee, wat geschreven en geregisseerd is door Ryan Murphy (bedenker van o.a. Nip/Tuck), is in eigen land een gigantisch succes en is dan ook verantwoordelijk voor een ware Glee-gekte. Zo wordt de serie door miljoenen Amerikanen bekeken en zijn er van de nummers die in de serie gezongen zijn al miljoenen exemplaren en downloads verkocht. Ook menig beroemdheid heeft zich positief uitgelaten over de serie. Zo hebben o.a. Madonna, Barack Obama, Oprah Winfrey, Lady Gaga, Britney Spears en Amy Winehouse laten weten erg enthousiast over Glee te zijn. Zo verklaarde Winehouse: “How cool is Glee? It’s funny shit, reminds me of school…Wicked that they did ‘Rehab’ sounds the nuts. Thanks Glee.”

Deze zomer werd Glee in 19 categorieën genomineerd voor de felbegeerde Amerikaanse televisie prijs The Emmy Awards. De serie wist vervolgens 3 Emmy’s in de wacht te slepen in de categorieen: Outstanding Supporting Actress, Comedy Series – Jane Lynch, Outstanding Guest Actor In A Comedy Series – Neil Patrick Harris en Outstanding Directing for Comedy Series – Ryan Murphy. Ook verzorgde de cast van de serie de opening van de show waar ze het nummer ‘Born To Run’ van Bruce Springsteen samen met o.a. Tina Fey en Jimmy Fallon ten gehore brachten.

Glee wordt elke dinsdagavond om 20:30 uur op RTL 5 uitgezonden. De herhaling is op zondagavond te zien.

WIN!
Om kans te maken op de CDGlee – The Music Volume 1′, geef het goede antwoord op de volgende vraag:

Wat is de definitie van het woord Glee?

Mail het goede antwoord tesamen met je adres naar [email protected] o.v.v. GLEE. Meedoen met deze prijsvraag kan tot en met 27 oktober 2010. Onder de goede inzendingen worden de CD’s verloot. Let op: slechts 1 deelname per adres wordt geaccepteerd! Bulkinzendingen van prijsvragenspammers worden niet gewaardeerd en hierover zal een klacht worden ingediend. De winnaars krijgen automatisch bericht.

Lees ook:Video: Glee Flashmob
Lees ook:Musicalcomedy Glee ook in Nederland een succes
Lees ook:Serie Glee wordt musical
Lees ook:Win seizoen 3 van Glee op DVD en een T-shirt!
Lees ook:Glee nu ook naar Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>