Zeg Roodkapje…

Na alle grote producties van de laatste weken, vonden we het wel weer eens leuk om aandacht te besteden aan een van de kleine musicals, die vaak toch al een gebrek aan aandacht krijgen. Dus bezochten wij Roodkapje de Musical, met in de hoofdrol Maud Mulder. Maud kennen we nog van Idols, waarin ze als tweede eindigde naast Boris. Na haar collega's Jim, Jamai en Ron Link alweer de vierde Idols-deelnemer die in de musicalwereld beland is. Dat Roodkapje echt een kindervoorstelling is, blijkt wel uit de grote hoeveelheid kinderen die deze zondagmiddag naar het theater zijn gekomen…

De voorstelling vangt aan met orgeldraaier Olivier (Marcel Smid), die ons als verteller de inleiding geeft tot het verhaal van Roodkapje. We kennen allemaal het wereldberoemde verhaal van Roodkapje wel. Toch weet Van Hoorne er enige variatie aan te geven. Zo bestaat er in dit sprookje geen boze wolf. Er zijn er maar liefst twee… alhoewel, een boze wolvin en een vegetarische, bange, onzekere wolf. De wolvin Tina (Sandra Dijkstra) wordt knettergek van de operazang van oma (Wilma Janmaat) en wil daar een eind aan maken. Ze stuurt de wolf Gerrit (Michael van Hoorne) er op uit, maar in plaats van dat hij iets oplost, sluit hij vriendschap met Roodkapje. Ondertussen is daar ook nog jager Benjamin (Roy van den Akker), die heimelijk verliefd is op Roodkapje. Hij weet dat er wolven in het bos zijn en als hij hoort dat Roodkapje in het bos is, gaat hij er meteen op af… Maar alles loopt allemaal net even wat anders dan in het sprookje. 

Het valt niet mee om een zaal met kleine kinderen zo'n 90 minuten geboeid en stil te houden. Toch slaagt de voorstelling daar redelijk in. Voor de allerkleinsten duurt het toch echt allemaal even te lang en vooral bij de zangstukken verliezen zij met regelmaat de aandacht. Het decor is niet spectaculair te noemen, maar het is sprookjesachtig en spreekt de kinderen zeker wel aan. Het grote zangtalent in de musical is absoluut Maud. Ze heeft een geweldige stem, maar toch hebben we het idee dat ze niet helemaal op haar plaats is in een voorstelling als deze. Ook Roy van de Akker schittert in deze musical op vocaal gebied, maar ook bij hem hebben we het gevoel dat hij toe is aan "iets groters". Op acteergebied zet Sandra Dijkstra als wolvin de beste prestaties neer. Ze spat echt van het podium af als valse, hongerige wolvin. Aan het eind wordt het verhaal naar mijn idee iets te afgeraffeld en rommelig, maar voor de kinderen is de zit echt meer dan lang genoeg geweest.

Het verhaal is voor de kinderen enorm leuk. Wat hen betreft is niet Maud de ster van de show, maar de klungelige wolf Gerrit, die voor heel wat lachsalvo's zorgt tijdens de voorstelling. Ook wordt de zaal met regelmaat betrokken bij het verhaal en de dansjes. Voor volwassenen is de voorstelling wel aardig, maar het blijft toch echt een kindervoorstelling. Met die gedachten in je achterhoofd moet je er dan ook heengaan en genieten van de reacties van de kinderen. Voor hen is de voorstelling namelijk ontzettend leuk en voor minder dan 20 euro per kaartje hoef je het ook niet te laten…

Roodkapje de Musical is nog tot en met april 2009 te zien in diverse theaters in Nederland. Voor meer informatie en de speellijst kijk op www.roodkapjedemusical.nl

Foto's: Wim Lanser

Lees ook:Repetities van Roodkapje de Musical gestart
Lees ook:Maak kans op vrijkaarten of een cd van Roodkapje
Lees ook:100 violisten voor Wolf uit Sprookjesboom de Musical
Lees ook:Wolf op zoek naar eigen strijkorkest
Lees ook:Maud speelt Roodkapje

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Zeg Roodkapje…

 1. Ron

  Je vergeet, Dewi, Yuli en Joel (alle drie in Hair) zijn ook van idols de musicalwereld ingegaan

    /   Reply  / 
 2. Angel - Redactie

  Ah ja, dat is waar. Alle drie in Hair. Wat stom… helemaal vergeten!

    /   Reply  / 
 3. Angel - Redactie

  Maar goed, die hadden niet echt een hoofdrol…

    /   Reply  / 
 4. Sue

  Hey wat leuk dat we weer iets van Roy horen! Leuke vent en een onwijs goeie stem!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>