Musicalmania, een gemiste kans…


Al maanden geleden werden we er warm voor gemaakt: het boek Musicalmania zou verschijnen. Het werd aangekondigd als “het ultieme musicalboek”, waarin er gesproken zou worden met “iedereen die er toe doet in musicalland”. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Gisteren werd het boek in het Nieuwe Luxor Theater door schrijver Frank Waals uitgereikt aan Nurlaila Karim…

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: wij zijn een beetje teleurgesteld in het boek. Ten eerste was de omvang van het boek al erg teleurstellend. Wij verwachtten een mooi dik boek, maar het blijkt een klein boekje met slechts 140 pagina’s daadwerkelijke inhoud, waarvan bijna de helft door, overigens over het algemeen mooie, foto’s wordt ingenomen. In het boek komen slechts 33 mensen uit de musicalwereld aan het woord, maar veel gevestigde namen ontbreken. Natuurlijk vinden we in het boek een Freek Bartels en William Spaaij, maar we missen zo ontzettend veel namen die naar onze mening absoluut in het boek hadden moeten staan, zeker als je claimt dat “iedereen die er toe doet in musicalland” er in zou staan.

Het boek doet qua omvang en inhoud meer aan een dik magazine (denk aan de omvang van het blad Glamour) denken, dan aan een volwaardig boek. Sommige interviews zijn absoluut interessant, zoals de interviews met producenten Albert Verlinde en Joop van den Ende, maar er staan ook een aantal nietszeggende interviews in. Tevens bevat het boek een aantal schrijf- en spelfouten, die voor een klein boek als dit best storend zijn. Kortom, een gemiste kans! Voor de fans van de in het boek geinterviewde musicalsterren is dit boek een leuk hebbedingetje, maar voor de echte musicalliefhebber is het helaas niet het mooie naslagwerk, waar we op gehoopt hadden. Jammer.

Musicalmania – Frank Waals
ISBN: 9049900991
TM Publishers

Foto: Waalsmedia

Lees ook:Boek ‘Hoe overleef ik MusicalCamp?’ vanwege 5-jarige jubileum
Lees ook:Boek voor musicalliefhebbers
Lees ook:Albert Verlinde ontvangt eerste exemplaar van Musicalboek, Musical 2.0
Lees ook:Floddertje en Les Miserables in première
Lees ook:Sprookjesboom de Musical gaat op tournee

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Musicalmania, een gemiste kans…

 1. romy

  Mij lijkt het wel leuk?Heeft iemand enig idee waar je het kan kopen, en/of duur het is?

  -x-

    /   Reply  / 
 2. sandra

  Het is ook te koop bij Bruna en online bij Bruna.nl. Heb het zelf al besteld gisteren.

    /   Reply  / 
 3. Vera

  Als we het dan toch hebben over spelfouten in een boek, jullie hebben ook een spelfout in de recensie.

  Het woord hooggespannen hoort aan elkaar geschreven.

  Daarbij kan taalkundig gezien een “ten eerste” niet zonder een “ten tweede”, zoals jij wel in je tekst doet.
  Tsja, als we dan toch zout op slakjes gaan leggen… ;-)

  Maar goed, dat er spelfouten in het boek staan kan natuurlijk niet, dat is gewoon echt slordig :-)

    /   Reply  / 
  1. Angel Mulder Auteur

   Een boek heeft een eindredactie, althans… dat zou moeten, wij niet ;)

     /   Reply  / 
   1. Angel Mulder Auteur

    En bovendien hoeft er om ons te lezen niet betaald te worden :P

      /   Reply  / 
    1. Vera

     Dat is ook weer waar hihi ;-)

     Naja en op een website kun je het ook zo veranderen, in het boek niet meer.

     Ben wel benieuwd naar het boek, zal binnenkort is kijken in een Bruna ofzo :-)

       /   Reply  / 
 4. sandra

  Wat maakt het uit dat er spelfouten in zitten. Het is een leuk boek met leuke en verrassende uitspraken.Je leest ook stukken van mensen die je niet kent. Een beetje de jongere generatie aan het woord. Ik heb al heerlijk zitten lezen.

    /   Reply  / 
 5. Irene

  Heb het nog niet kunnen vinden in de winkel.
  Maar ondanks de kritiek hier, lijkt het me wel heel leuk :D

    /   Reply  / 
  1. sandra

   Het boek is te koop bij Bruna of te bestellen via http://www.bruna.nl. En het kost 16,95 euro.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>