Oz The Great and Powerful, een sprookje voor volwassenen

Disney’s Oz The Great and Powerful, geregisseerd door Sam Raimi (bekend van de “Spiderman” trilogie), vertelt het verhaal van L. Frank Baum’s geliefde personage ‘the Wizard of Oz’. Het is een prequel van de klassieker The Wizzard of Oz uit 1939, waarin Judy Garland de hoofdrol vertolkte.

Wanneer Oscar Diggs (James Franco), een obscure goochelaar uit het circus met een dubieuze ethiek, weggeblazen wordt uit het stoffige Kansas naar het levendige Land van Oz, denkt hij dat hij in de hemel is terechtgekomen. Tenminste tot hij de drie heksen, Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) en Glinda (Michelle Williams) ontmoet, die niet helemaal overtuigd zijn dat hij de fantastische grote tovenaar is die iedereen had verwacht.

Oscar wordt tegen zijn wil meegetrokken in de problemen die het Land van Oz en de inwoners kennen, waardoor hij moet ontdekken wie goed of slecht is voor het te laat is. Oscar gebruikt zijn magische kunsten en probeert een grote en machtige tovenaar te worden, en tegelijkertijd ook een beter mens.

Diverse BN’ers, waaronder Ralph Mackenbach, Pearl Jozefzoon en een gedeelte van de cast van de musical Wicked, verschenen, met Oz bril, op de toepasselijke goudgele loper om deze film samen met ons in Imax 3D te gaan bewonderen (zie foto’s hier). In het openingsweekend bracht deze film wereldwijd al 115 miljoen euro op! En nu is Nederland aan de beurt!

“Oz The Great and Powerful” is een sprookje maar dan wel voor volwassenen. Een kleurrijk spektakel met prachtige special effects! Nooit eerder hebben we een film gezien met zulke goede 3D kwaliteit. Je wordt in het verhaal meegezogen. James Franco zet een geweldige Oscar neer. Robert Downey Junior en Johnny Depp waren eerst gecast voor deze rol. Johnny heeft de rol geweigerd aangezien hij al bezig was met en andere Disney film: “The lone ranger”. Jammer want dit is echt een personage wat Johnny op zijn lijf geschreven is. Maar James Franco doet niet voor hem onder. De nieuwe Depp?

De drie geweldige actrices: Mila Kunis, Rachel Weisz en Michelle Williams stralen als prachtige heksen in hun geweldige kostuums maar het vliegende aapje Finley en de kleine China girl zijn degene die onze harten hebben gestolen. Ze zijn levensecht!

Disney’s “Oz The Great and Powerful” is vanaf donderdag 14 maart te zien in Imax 3D in diverse bioscopen in Nederland.

Tekst: Debby van Rooijen

Lees ook:Jette Carolijn van den Berg komt met boek
Lees ook:High School Musical 3 grote kans op Oscar
Lees ook:Win de DVD en filmposter van Fame!
Lees ook:10 Tony Awards voor Billy Elliot
Lees ook:Catherine Zeta Jones wordt Cleo (+ filmpje)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>