Première: Putting it Together

PiTZaterdagavond 15 februari vond de première plaats van de musical Putting it Together in de Goudse Schouwburg. Een volledig gezongen komedie in 34 hilarische en hartverscheurende songs van musical-componist Stephen Sondheim. Na successen op West End en Broadway is de voorstelling eindelijk te zien in Nederland.

Paul Groot opent als ‘Buddy’ de voorstelling en zal de rest van de avond voornamelijk fungeren als verteller en neemt ons mee in de relatieperikelen tijdens een etentje van een ouder welgesteld echtpaar en een jong ambitieus koppel..
Afleiding, Radeloosheid en Wraak zijn een aantal steekwoorden die ‘Buddy’ gebruikt om een nieuw hoofdstuk aan te duiden terwijl wij worden meegenomen in de ellende van een echtgenote (Esther Maas) die niet meer de aandacht krijgt die zij verlangt, behalve dan van de klusjesman. John, gespeeld door Matthias Quadekker, die vecht voor zijn droom als opvolger van de rijke Charles (Porgy Franssen). En dan Brigitte Heitzer, zij speelt Lynette, moet de mannelijke aandacht van haar afslaan, heeft geen specifiek doel in het leven behalve dan dat haar John net zo succesvol zal worden als Charles zodat ook zij kan profiteren van de rijkdom. Zij wilt alleen maar MEER.
Vijf compleet verschillende mensen aan één tafel. Vijf mensen met een ander doel, andere normen en waarden. Dat zorgt voor een venijnige cocktail zoals Paul Groot dat zegt.

_MGL7227_HRSondheim is moeilijk. Iedereen zegt dat en ook Paul Groot herhaalt dit nog een keer bij de opening van het stuk. Toch lijken de liedteksten van Sondheim deze cast geen enkele moeite te kosten en dat zegt veel over de zangkwaliteiten van Porgy, Paul, Matthias, Esther en Brigitte maar ook over de fantastische eigentijdse vertaling van Jeremy Baker (KoefNoen). De begeleiding van het achtkoppig orkest mag ook niet vergeten worden en verdient daarbij een vermelding.

Putting it Together zal iedereen, wel of niet bekend met Sondheim, een ‘Ohja!’-momentje bezorgen. De mix van oud & nieuw en modern & ouderwets (in veel verschillende opzichten!) zal een breed publiek aanspreken.
De cast van vijf totaal verschillende personen met ieder een eigen stijl, komt zo goed samen op dit intieme podium dat je het gevoel hebt bij hen aan tafel te zitten. Sympathie en afkeur voel je voor hen allemaal en dat maakt het zo’n mooi stuk.

Cast:
Porgy Franssen – Charles
Brigitte Heitzer – Lynette
Esther Maas – Amy
Paul Groot – Buddy
Matthias Quadekker – John

Producent PIT Produkties is een nieuw initiatief, ontstaan uit de behoefte aansprekend musical theater te presenteren, waarin het accent nadrukkelijk op muziek ligt. De regie is van Peter de Baan (Turks Fruit, Ramses). De cast word begeleid door een achtkoppig orkest o.l.v. Jeroen Sleyer (Hij Gelooft In Mij, Soldaat Van Oranje).

Putting it Together is absoluut een aanrader voor de Sondheim-fans maar ook voor de KoefNoen-fans en musical- en theaterfans…kortom; voor iedereen en is te zien in verschillende theaters in Nederland.
Voor meer informatie en de speellijst: www.puttingittogether.nl

Fotograaf: Oski Collado.
Voor meer foto’s, bekijk onze Facebook!

Lees ook:Eerste repetitie van musical Putting It Together
Lees ook:PIT Produkties presenteert: Putting It Together
Lees ook:Into The Woods met topcast en 15-koppig orkest
Lees ook:Quiz!! Kun jij raden wie welke rol gaat spelen in Into The Woods?
Lees ook:Programma Sondheim 80 Festival bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>