Première: The Bodyguard – The Greatest of All!

Op zondag 27 september 2015 waren wij bij de galapremière van de nieuwe musical The Bodyguard in het Beatrix Theater te Utrecht. Afgelopen weken werd deze musical al volop onder de aandacht gebracht en konden we al genieten van de teasers die werden verspreid via social media en te zien waren op televisie, de korte filmpjes waarin hoofdrolspeelster Romy Monteiro al van zich liet horen waren veelbelovend. Dat Romy één van de weinige zangeressen in Nederland is die de prachtige liedjes van Witney Houston kan zingen is deze avond zeker bevestigd. Is The bodyguard een must-see? AB-SO-LUUT! 

Aan de opkomst van Bekende Nederlanders bij de rode loper kun je al bij voorbaat zeggen dat de verwachtingen hoog gespannen waren voor deze musical. Iedereen is bekend met en fan van de liedjes van Witney Houston. Wie is er niet mee opgegroeid? Stiekem vragen wij ons bij aanvang van de voorstelling af hoe Romy zich nu zou moeten voelen. De energie van het publiek was duidelijk voelbaar. Zou ze nerveus zijn?

Synopsis:
Frank farmer, voormalig secret service agent, wordt ingehuurd om superster Rachel Marron te beschermen tegen een onbekende stalker. Kan hij het gevaar op afstand houden? Of zorgt de aantrekkingskracht tussen hen voor een veel grotere uitdaging?

We maken eerst kennis met Mark van Eeuwen die de rol van Frank Farmer speelt. The Bodyguard waar het allemaal om draait. Dat Mark niet zou zingen in deze musical was al van te voren bekend gemaakt tijdens de perspresentaties en dat is maar goed ook. Omdat Mark niet zingt en danst, krijgt hij de gelegenheid om een serieuze en stoere rol neer te zetten. In de film is Frank Farmer (gespeeld door Kevin Costner) een wat stugger personage dan dat Mark neerzet. Op een bepaalde manier leer je hem anders kennen omdat deze bodyguard, in vergelijking met de film, gevoeliger is en meer emoties toont.
Dit maakt ons dan ook meteen nieuwsgierig hoe alternate Dave Mantel deze rol gaat neerzetten!

Romy Monteiro is nog maar 22 jaar oud maar ze is nu al ‘The Greatest of All’! We kunnen er maar niet over uit hoe mooi ze is op dat podium. Je kunt gewoon niet om haar heen dat maakt haar een superster. Iemand die de rol van Rachel Marron (Witney Houston) prima kan evenaren. Romy danst zonder moeite mee met het ensemble, wat overigens uit fantastische dansers en danseressen bestaat. Het lukt Romy alle keren om ons te emotioneren tijdens de gevoelige nummers en ons van de stoel te krijgen tijdens de dansnummers. Dat vinden wij knap.
‘I Will Always Love You’ is natuurlijk het nummer waar iedereen naar uitkijkt, om meerdere redenen. Het is de titelsong van de film, de grootste hit aller tijden van Witney Houston, iedereen heeft het wel eens mee ‘gezongen’ maar bovenal vragen we ons af; hoe gaat Romy het zingen?
Na afloop van de voorstelling geeft Romy zelf commentaar op dit moment van de voorstelling. Romy: “Ik werd emotioneel toen ik dat nummer aan het zingen was. Het publiek reageerde zo enthousiast tijdens het nummer, dat raakte me. Toen ik na afloop gewoon een staande ovatie kreeg, kon ik dat niet geloven!”

Carolina Dijkhuizen heeft een lastige taak om de Witney-nummers te evenaren. Carolina is een geweldige zangeres en geeft haar eigen invulling aan de nummers die zij zingt zoals ‘Saving All My Love’ en ‘All at Once’. Hiermee weet zij ook het publiek te raken.

Fletcher (tijdens de première gespeeld door Jonathan Flohr) zorgt samen met Sy Spector (gespeeld door Patrick Martens) voor de komische noot in de voorstelling. Het is voor Patrick zijn musicaldebuut en na afloop van de voorstelling geeft hij zelf aan dat hij blij is geen zingende rol te hebben. Patrick; “Ik moet twee zinnen zingen aan het eind van de voorstelling. Ik ben daar achter de schermen al zenuwachtig over en hoop altijd maar dat het goed gaat als ik er eenmaal sta.”

Het decor is slim. Doordat de verschillende locaties worden geprojecteerd op grote schermen kunnen we snel wisselen. De actie scènes zijn spannend en de stalker is eng. Meer ingrediënten heb je volgens ons niet nodig!
De musical voelt aan als een spannende film in combinatie met een popconcert, wij vinden The Bodyguard een absolute aanrader!

Bekijk hier de video van de finale!

Cast:
Romy Monteiro – Rachel Marron
Mark van Eeuwen – Frank Farmer
Dave Mantel – Frank Farmer
April Darby – Alternate Rachel Marron
Carolina Dijkhuizen – Nicki Marron
Ruurt de Maesschalck – Bill Devaney
Patrick Martens – Sy Spector
Zjon Smaal – Tony Scibelli
Bram Blankestijn – Stalker
Robbert van den Bergh – Ray Court

Creatives:
Alex Dinelaris – Script
Allard Blom – Vertaling
Ad van Dijk – Muzikale supervisie en arrangementen
Kim Duddy – Choreografe
Carline Brouwer – Regie

Producent: Joop van den Ende en Albert Verlinde
Stage Entertainment Nederland

The Bodyguard is exclusief te zien in het Beatrix Theater te Utrecht.

Finale en slotapplaus:

Cast:

Foto’s zijn eigendom van MusicalBlog

Lees ook:Carolina Dijkhuizen in musical Bodyguard
Lees ook:Wegens groot succes gaat The Bodyguard haar tweede speeljaar in!
Lees ook:Cast musical ‘The Bodyguard’ bekend
Lees ook:The Bodyguard: Glennis Grace te druk voor hoofdrol
Lees ook:Musical The Bodyguard naar Nederland in theaterseizoen 2015/2016

1 Reacties // Reageer

One thought on “Première: The Bodyguard – The Greatest of All!

 1. Nick

  Een dure avond dus verwacht je nogal wat.
  Helaas , ik zet toch liever een cd’tje van Whitney op,
  De zang is niet op topniveau. waarom niet een bekende zangeres , die zijn er genoeg in ons land.
  Wel een goed toneelspel!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>