Vijf vragen aan… Mathijs Pater!

Mathijs Pater kennen we natuurlijk vooral als een van de Josephs uit Op zoek naar Joseph. Maar voor die tijd heeft hij al heel wat op musicalgebied gedaan.  Hij liep stage in het ensemble van Wat zien ik?! en was hij understudy voor de eerste klant. Hij was ook in Jeans 17 te zien. Na Jeans stond hij in de musical Floddertje als een van de mannetjes en Burgemeester. In de zoektocht naar de hoofdrolspeler voor de musical Joseph viel hij helaas in de zesde liveuitzending af. Toch is hij in het ensemble van deze musical te zien. Deze week zijn de Vijf Vragen voor Mathijs!

Wie ben je en met wat sta je momenteel op de planken?
Mijn naam is Mathijs Pater, ik sta momenteel op de planken met de musical Joseph.

Wat is je favoriete musical?
Mijn favoriete show is er niet perse een, maar als ik echt moet kiezen, tja, dan ga ik toch voor… hmmm… Miss Saigon! Omdat dit mijn eerste show was die ik zag, en omdat de muziek prachtig is.

Wie is je favoriete tegenspeler/speelster?

Haha, nou ik heb helaas pas drie jaar ervaring, en heb meer tegenspel gehad tijdens audities dan echt tijdens een show, maar ik heb met Ellen Pieters gewerkt, en zij is een prachtige vrouw, die geweldig speelt.

Wat was je favoriete rol in een musical en welke rol zou je graag eens willen spelen?
Mijn favoriete rol is ook niet perse een. Want ik wil nu nog heel graag dansen en zingen, en acteren… dus voor nu zou dat bijvoorbeeld Burt, in Mary Poppins zijn. Maar ik hoop op latere leeftijd ook voor de rol van Chris te kunnen gaan in Miss Saigon. Of nog later een rol als Phantom, of Jean Valjean in Les Mis.

Welk verhaal zou je wel eens als musical op de planken willen zien?
Hmmm… dat is een lastige. Ik heb wel wat mooie boeken gelezen, maar niet echt iets voor een musical… tja, en film weet ik zo ook niet direct (het is 3 uur ‘s nachts als ik dit typ) Dus misschien moet ik daar even goed over nadenken… daar kom ik ooit op terug!

Lees ook:Vijf vragen aan… Danny Yanga!
Lees ook:Vijf vragen aan… Dieter Troubleyn!
Lees ook:Vijf vragen aan… Karel Simons!
Lees ook:Vijf vragen aan… Bill van Dijk!
Lees ook:Vijf vragen aan… Bastiaan Ragas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>