Brigitte Heitzer alternate Chantal in ‘Petticoat’

Brigitte Heitzer wordt de alternate van Chantal Janzen voor de rol van Patricia Jagersma in de nieuwe oer-Hollandse musical Petticoat. Dit is niet de eerste keer dat Brigitte een rol van Chantal overneemt. Eerder speelde Brigitte al als understudy van Chantal de rol van Belle in Beauty and the Beast en in Tarzan was ze de understudy voor Jane.

“Ik voel me vereerd dat ik de rol mag spelen in een musical die speciaal voor Chantal is geschreven, dat betekent toch wel iets. Maar ik zal er zeker mijn eigen draai aan gaan geven want tenslotte is het verhaal van Pattie Hunt ook op mij van toepassing.” Chantal zal in het gehele land het merendeel van de voorstellingen spelen, maar aangezien zij ook televisieverplichtingen heeft, zal Brigitte dan de rol van Chantal overnemen.

De 31-jarige Brigitte speelde tijdens haar opleiding al in de musical Mozart als Constanze en als Suki in Witches of Eastwick. In 2003 speelde ze Maria in Maria de Buenos Aires in Wiesbaden. Het seizoen daarna was ze te zien in Passion. Van 2007 tot 2009 speelde ze de titelrol in de succesvolle musical Evita nadat ze deze rol via een tv-programma had gewonnen. Afgelopen seizoen speelde ze de hoofdrol in de Rock ‘n’ Roll musical All Shook Up/Love Me Tender.

Petticoat zal vanaf 18 september 2010 te zien zijn in de 14 grootste theaters in Nederland en beleeft haar wereldpremière op 3 oktober in Koninklijk Theater Carré. Kijk voor meer informatie over Petticoat op www.musicals.nl/petticoat.

Lees ook:Brigitte Heitzer wordt Ellen in Miss Saigon
Lees ook:Alternate première Brigitte Heitzer in ‘Petticoat’
Lees ook:Vijf vragen aan… Brigitte Heitzer
Lees ook:Irene Moors reikt castalbum ‘Petticoat’ uit
Lees ook:‘Mary’s’ Rosalie, Simone en Willemijn in ‘Petticoat’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Brigitte Heitzer alternate Chantal in ‘Petticoat’

  1. Elza

    Hey,

    Weet iemand toevallig welke data Brigitte gaat spelen? Ik vind haar namelijk echt super tof, en heb een hekel aan Chantal Janzen, maar de rest van de cast is wel heel gaaf. Zou dus graag op een dag gaan dat Brigitte de hoofdrol speelt!

    Alvast bedankt!

    Groetjes,

    Elza

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>