Simone Kleinsma en Freek Bartels in ‘Next to Normal’

Simone Kleinsma en Freek Bartels zullen volgend theaterseizoen de hoofdrol spelen in de musical Next to Normal. Deze kleinschalige reizende productie gaat in januari 2012 in DeLaMar Theater Amsterdam in première.

Next to Normal vertelt het verhaal van een op het eerste gezicht doodnormale vrouw (Simone Kleinsma), echtgenote en moeder die vecht met een ingrijpende gebeurtenis en de impact daarvan op haar gezin. Een krachtig maar ook humorvol verhaal over een familie die probeert om te gaan met een situatie die niet normaal is, maar wel begrijpelijk. Next to Normal is een verrassende en originele musical waarin komische momenten en integere emoties elkaar afwisselen.

De eigentijdse muziek en tekst van Tom Kitt en Brian Yorkey werden in 2010 onderscheiden met de prestigieuze Pulitzer Prize. In 2009 ontving Next to Normal elf Tony Awards nominaties. Next to Normal werd in de juryrapporten geprezen als de voorbode van een nieuwe generatie musical.

Simone Kleinsma staat op dit moment met haar eigen succesvolle personality show Songbook in de theaters. Eerder was zij onder andere te zien in musicals als Sweet Charity, Les Misérables, Funny Girl, Sweeney Todd, Chicago, Mamma Mia! en Sunset Boulevard. Simone maakte haar toneeldebuut in One Flew Over The Cuckoo’s Nest. Daarna was zij te zien in Aan Het Einde Van De Regenboog, en in haar eerste eigen soloprogramma Simone- Songs From The Heart. Simone ontving tweemaal de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in Mamma Mia! en Sunset Boulevard. Simone Songbook  is tot en met eind april in de verschillende theaters in heel Nederland te zien.

Freek Bartels speelde in 2008 de rol van Enjolras in de musical Les Misérables en won met deze rol de John Kraaijkamp Musical Award voor Aanstormend Talent. Freek was te zien bij M-lab en speelde de rol van Roger Davis in de musical Rent en was te zien als Sjaak in de Sondheim-musical Into The Woods, beiden in de regie van Koen van Dijk. Speelde de rol van Jozef in JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat. In mei 2010 was hij o.a. met Simone Kleinsma te zien in Sondheim in Songs. Freek speelt op dit moment de rol van Rogier van Rooden in de musical Petticoat.

Next to Normal is vanaf januari 2012 in een geheel eigen versie in Nederland te zien met Simone Kleinsma en Freek Bartels. In een regie van Paul Eenens en vertaling van André Breedland (beiden van o.a. Ciske de Rat en Petticoat).

Foto: Musicals.nl

Lees ook:René van Kooten en Wim Van Den Driessche in Next to Normal
Lees ook:Simone Kleinsma wordt Moeder Overste in de musical Sister Act
Lees ook:Preview ‘Next tot Normal’!
Lees ook:Freek Bartels in ‘Aspects of Love’
Lees ook:Video: Next to Normal in première

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Simone Kleinsma en Freek Bartels in ‘Next to Normal’

  1. Greet

    Super! Hier ga ik zeker weten naar toe.

      /   Reply  / 
  2. Riche

    oooh dit lijkt me zoo super…. Een hele mooie gevoelige stem.. samen met een hele krachtige stem(die alles kan) ECHT SUPER DUOO!!!! IK ga zeker komen!

      /   Reply  / 
  3. bas

    ik wacht nog wel ff af. Ik ben benieuwd of deze spelers zich kunnen houden aan de rauwe rocksound. Heb er wel zin! Kijk er met plezier naar uit!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>