Soldaat van Oranje presenteert nieuwe cast

Vandaag presenteerde de musical Soldaat van Oranje een vrijwel geheel nieuwe cast. Tevens lieten de productenten Fred Boot en Robin De Levita weten dat de musical opnieuw verlengd is, nu tot en met juli 2012.

Robin de Levita legt uit waarom de musical, die al vanaf de eerste voorstelling op 10 oktober 2010 uitverkocht is, steeds met perioden van drie maanden verlengt:

 “Soldaat van Oranje is een complexe en dure voorstelling om te spelen. De kaartverkoop loopt nog altijd fantastisch, maar wanneer dit onverhoopt een keer minder wordt, kunnen we niet  voor halve zalen gaan spelen. Wij kijken dus echt per drie maanden of de voorstelling verlengd wordt of dat we stoppen met de voorstelling.”

Deze week is Soldaat van Oranje – De Musical tevens met een pilot voor een educatieproject begonnen. Vanuit de wens van Erik Hazelhoff Roelfzema om de collectieve herinnering aan de oorlogsperiode levend te houden, probeert Soldaat van Oranje educatie en verdieping aan te bieden middels een tentoonstelling, lespakketten en een speciale aanbieding exclusief voor het onderwijs. De eerste woensdagmiddag matinee op 11 april die tijdens de onderwijsbeurs dit weekend werd aangekondigd, was binnen twee dagen uitverkocht. Reden voor de producent om nu te gaan zoeken naar nieuwe sponsors, die het samen met Soldaat van Oranje mogelijk maken de kaarten voor leerlingen tegen een gereduceerd tarief aan te bieden.

Na Matteo van der Grijn en Julian Looman zal nu Dragan Bakema de hoofdrol van Erik Hazelhoff Roelfzema op zich gaan nemen. Linde van den Heuvel speelt nog de rol van Charlotte. Robbert van den Bergh speelt nazi Anton. Marisa van Eyle en Trudy de Jong spelen afwisselend de rol van Koningin Wilhelmina. Ook onder meer Joey Schalker (Paul), Zjon Smaal en Sophie Veldhuizen vinden we onder de nieuwe castleden.

Kaarten voor de nieuwe speelperiode van Soldaat van Oranje – De Musical zijn vanaf vandaag te koop via de vernieuwde website: www.soldaatvanoranje.nl

Foto’s: Angel Mulder (meer foto’s hier)

Lees ook:‘Soldaat van Oranje’ verlengd tot en met januari 2012
Lees ook:Prins overhandigt eerste exemplaar ‘Soldaat van Oranje’
Lees ook:Soldaat van Oranje – De Musical verlengd tot en met oktober 2012
Lees ook:Soldaat van Oranje jubileumvoorstelling al uitverkocht
Lees ook:‘Soldaat van Oranje’ beleeft tweede première

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Soldaat van Oranje presenteert nieuwe cast

  1. Sofie

    Melissa Drost zou toch nog steeds de rol van Hofdame Tessa spelen? Waarom staat zij niet op de nieuwe foto?

      /   Reply  / 
  2. Redactie Auteur

    Ja, die speelt ze volgens onze gegevens ook nog steeds.

      /   Reply  / 
    1. Sofie

      Oke, jammer dat ze niet op de foto staat!

        /   Reply  / 
  3. Julia

    Ik ben vandaag naar de musical geweest, alleen waar is de Charlotte die ik vandaag zag, ik weet de naam niet, maar blonde/oranje krullen en een hele mooie stem, zelf was ze ook heel mooi en kon goed acteren!
    de (nieuwe) hoofdrol speler vonden mijn vriendin en ik heel erg leuk en goed.

      /   Reply  / 
  4. Alfredo Stoelwinder

    Super leuk! Ik heb mijn tickets voor Soldaat van Oranje al gekocht!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>