Keet wordt Glinda in ‘Wicked’

Albert Verlinde maakte vanmorgen in de ochtendshow van Q-Music bekend dat de rol van Chantal Janzen in de musical Wicked wordt overgenomen door Yvonne Coldeweijer, beter bekend als Keet.

Chantal gaat zich voorbereiden op haar rol als Rachel Hazes in de musical Zij Gelooft in Mij. Daarnaast heeft ze weer een nieuwe presentatieklus te pakken. Binnenkort zal ze samen met Gordon te zien zijn in de nieuwe talentenshow van RTL 4, Beat The Best.

Zangeres en presentatrice Keet is voornamelijk bekend van het televisieprogramma Telekids. Ze presenteerde ook De zoektocht naar de beste musicalkids van Nederland. Hier waren de auditieronden van de zoektocht naar Annie te volgen. Daarnaast heeft Keet een aantal hits gehad in de Kids top 20 waaronder Superkeet en Big Splash. Eerder maakten wij ook al bekend dat Keet de rol van Tinkerbell zal spelen in de Arenatour van Peter Pan.

Wicked is gebaseerd op de bestseller “Wicked” van Gregory Maguire uit 1995. Wicked vertelt het meeslepende verhaal van een ongewone vriendschap tussen twee meisjes in het magische land van Oz; de blonde, populaire en stijlvolle Glinda (Chantal Janzen) en de onbegrepen, strijdlustige, groene Elphaba (Willemijn Verkaik). Wicked is een musical waarin niet alles is wat het lijkt en waarin vriendschap, eigenzinnigheid en oprechtheid weten te overwinnen.

Wanneer Keet precies de rol van Glinda gaat spelen is nog niet bekend. Wicked is exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

Lees ook:Renée van Wegberg alternate Elphaba!
Lees ook:Glinda’s zwaaien Chantal uit
Lees ook:Glinda meets Hazes
Lees ook:Bettina Holwerda-Bakkum in Wicked!
Lees ook:Hadewych Minis wordt Rachel Hazes

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Keet wordt Glinda in ‘Wicked’

  1. TheFirst

    Of je hier nou blij van moet worden? Ik had liever Celine door zien schuiven naar eerste cast.

    Maarja, misschien doet Keet het ook wel oke..?

      /   Reply  / 
  2. esme

    OMG NEEEEEEEEEEEEE dit vepest de hele muscial ik mag dat kind echt zoo niet dat word weer helemaal niks jammer dan

      /   Reply  / 
  3. Frank. N . Stein

    There is a simple explanation for this casting: the American Producers wanted another “dumb blonde” type and found Celine “too good” in this respect. The fact that they are effectively sabotarging their own show seems of little interest to them.

    The problem here is not only the casting but the fact that this is a very heavy show to perform (as Chantal quickly found out) It will be very interesting therefore to see how things work out during the next -last- few months that it runs….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>