Christiane F. weer op de planken

Producent Van Engelenburg Theaterproducties gaat het verhaal van Christiane F. opnieuw bewerken tot een muziektheaterstuk. Alexandra Alphenaar gaat de rol van Christiane op zich nemen. Het verhaal wordt bewerkt door Henrike van Engelenburg en theatergroep Urban Myth en is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Christiane F.

Christiane F. – Wir Kinder vom Bahnhof Zoo
Zonder dat haar ouders of haar school het weten, raakt de dertienjarige Christiane verslaafd aan de hard drugs. “s Ochtends gaat ze gewoon naar school. ‘s Middags tippelt ze op het Bahnhof Zoo om aan geld te komen voor haar verslaving. Christianes moeder merkt niets van haar dochters dubbelleven en als ze Christianes probleem ontdekt is het al bijna te laat. Kan Christiane zich nog ontworstelen aan haar uitzichtloze situatie?

Het boek Christiane F. is een autobiografisch indringend geschreven relaas over het uitzichtloze leven van een verslaafd vijftienjarig meisje in Berlijn eind jaren zeventig, dat moet tippelen om aan geld voor heroïne te komen. Dit boek is in de Nederlandse uitgave al aan de 30e druk toe.

Spel: Alexandra Alphenaar
Arrangementen en gitaar: Vladimir Spisiak
Muziek: Amy Winehouse en Nina Hagen
Regie: Jörgen Tjon a Fong, Urban Myth
Producent: Henrike van Engelenburg, Van Engelenburg Theaterproducties

In 2010 werd het verhaal verteld door F*K Theater, een initiatief van de Haagse theatermakers Ferenc Zavaros en Karina Bes.

Christiane F. is vanaf 15 september 2012 te zien in diverse theaters in Nederland.

Lees ook:Christiane, een Nederlandstalige rockmusical
Lees ook:Musical ‘Oorlogsgeheimen’ vanaf januari 2013
Lees ook:Broadway lijdt onder kredietcrisis
Lees ook:Ook cast High School Musical volgde inauguratie Obama
Lees ook:Jongerengroep NuRt speelt de musical Grease

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>