War Horse na Carré te zien in vijf Nederlandse theaters, Kay Greidanus speelt hoofdrol

kayDoor de grote belangstelling voor de voorstellingen van War Horse in Koninklijk Theater Carré gaat de theatervoorstelling op tournee door Nederland. War Horse is in theaterseizoen 2014-2015 ook te zien in het nieuwe Luxor in Rotterdam, Chassé Theater in Breda, MartiniPlaza in Groningen, Theater Orpheus in Apeldoorn en Parkstad Limburg Theaters in Heerlen. De kaartverkoop voor deze tour opent vrijdag 7 februari. Tevens is de speelperiode van War Horse in Carré wegens het succes verlengd tot en met eind september 2014. Vandaag werd ook bekend dat jong talent Kay Greidanus de rol van Albert gaat spelen. War Horse gaat op 14 juni in première in Koninklijk Theater Carré.

Kay Greidanus
Kay neemt de rol van Albert op zich, een eenvoudige boerenjongen uit een dorp in het Engelse Devon. Joey is het geliefde paard van Albert en er ontwikkelt zich een intensieve relatie tussen hen. Kay is vorig jaar afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Hij liep stage bij het Nationale Toneel onder regie van Theu Boermans en Johan Doesburg in De Drie Zusters van Tsjechov en Strange Interlude van Eugene O’Neill. Kay speelde bij Toneelgroep Maastricht onder regie van Carina Molier. Toerde vorig jaar met de productie Het Proces van Toneelgroep Oostpool onder regie van Marcus Azzini. Kay was tevens te zien op televisie in de bekroonde NTR KORT! Sevilla van Bram Schouw.


War Horse

Het opmerkelijke verhaal van War Horse is gebaseerd op de Britse roman van Michael Morpurgo, bewerkt door Nick Stafford, gemaakt in samenwerking met de Handspring Puppet Company. Oorspronkelijk geregisseerd door Marianne Elliot en Tom Morris, decorontwerp van Rae Smith, licht door Paule Constable, choreografie door Toby Sedgwick. De puppeteer regisseurs zijn Basil Jones en Adrian Kohler, video design van 59 Productions Ltd, liedteksten door John Tams, muziek van Adrian Sutton en geluidsontwerp door Christopher Shutt.

Deze bekroonde productie van the National Theatre of Great Britain is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen zes theaters, Stichting Theateralliantie en Holland Festival in samenwerking met de Handspring Puppet Company en mede mogelijk gemaakt door de VandenEnde Foundation. Meer informatie over de speelperiodes en kaartverkoop is te vinden op www.warhorse.nl

 

Fotocredits: Ali Sultan

Lees ook:Cast War Horse compleet!
Lees ook:Echt paard onder de indruk van Joey uit War Horse
Lees ook:Trailer: War Horse
Lees ook:Wereldwijd theaterfenomeen War Horse tijdens het Holland Festival in première in Koninklijk Theater Carré
Lees ook:War Horse in voorjaar 2015 naar België

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>