Soy Kroon hoofdrol in War Horse

Soy KroonSoy Kroon (Koning van Katoren, Oorlogswinter), gaat de hoofdrol spelen in het theaterstuk War Horse. Hij is als understudy naast Kay Greidanus te zien in de rol van ‘Albert’. Kroon kreeg vorig jaar een Musical Award Nominatie voor zijn rol in Koning van Katoren.

Ook is bekend gemaakt dat Hein Gerrits en Dennis de Groot te zien zijn als puppeteers in War Horse. Naast Gerrits en De Groot zijn ook Willem-Jan Stouthart, Lars van Sermond, Kick Spijkerman, Marianne Kloeze, Diego Gonzalez-Clark, Lars Mak, Vincent Pelupessy, Christiaan Koetsier, Mark Haayema, Benito Cummingsborg, Arthur Gerards, Gijs Stallinga (Afblijven) en Frank Beurskens puppeteers. Zij gaan in groepjes van drie de paarden spelen. De met de handgemaakte paardenpakken wegen maar liefst 50 kilo. Vanaf maart gaan deze puppeteers speciale trainingen volgen om deze rol te kunnen spelen.

Vanaf mei 2014 is War Horse te zien in Carré in Amsterdam, daarna volgt een tournee langs Rotterdam, Breda, Groningen, Apeldoorn en Heerlen.

Lees ook:Echt paard onder de indruk van Joey uit War Horse
Lees ook:‘Vieze vette verloofde’ in musical Koning van Katoren
Lees ook:War Horse in voorjaar 2015 naar België
Lees ook:Trailer: War Horse
Lees ook:War Horse neemt afscheid van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>