Julia Berendse zingt de eerste single uit Robin Hood en het verdwenen goud

OLYMPUS DIGITAL CAMERANa het succes van Arthur en de strijd om Camelot brengt producent I&L Entertainment komend seizoen de familiemusical Robin Hood en het verdwenen goud naar de theaters.
Na een uitgebreide zoektocht kunnen we bekend maken dat Julia Berendse de vrouwelijke hoofdrol van Robin van Locksley zal gaan spelen.

Julia studeerde in 2013 af aan Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater en was in haar laatste jaar gastleerling bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (jazz- en musicaldans). Tijdens haar opleiding was ze te zien in o.a. Achter de regenboog, Broadway in de Polder, Alice in Onderland en 7 tinten blauw en werkte ze met o.a. Paul van Ewijk, Michiel Varga, Karin Bloemen en Theo Nijland. Na haar opleiding was ze te zien als Lisa in de voorstelling Voor je ‘t weet van De Brug Musicaltheater. Een musicaltheatergezelschap waarvan Julia tevens onderdeel is van de kerngroep en waarmee ze deze zomer te zien zal zijn als Claire in Ordinary Days. Julia heeft zangles van Rein Kolpa. Momenteel is te zien als actrice in Mr. Luca – Jazz voor Kinderen, de voorstelling Een Vensterbank Vol Vergeet Mij Nietjes van stichting Vivendi en te boeken met de zangformatie Beatlemania. In 2005 speelde ze o.a. de rol van Duffy in de V&V Entertainment productie van Annie.

Robin Hood en het verdwenen goud
Het verhaal gaat over het stadsmeisje Robin. Ze moet de zomer doorbrengen bij haar oma in het dorpje Nottingham. Het dorp is een toeristische trekpleister omdat Robin Hood er vroeger heeft gewoond.
De nieuwe burgemeester van Nottingham, John, heeft besloten om de arme mensen uit hun huizen te zetten zodat hij er hotels kan bouwen. Als Robin achter zijn plannen komt wil ze de mensen uit het dorp redden. Om dit voor elkaar te krijgen moet ze op zoek naar de legendarische schat van Robin Hood. Als ze tijdens haar reis een mysterieus dagboek vindt is dat het begin van een groots avontuur waarbij ze van de ene in de andere verbazing valt. Heden en verleden komen op magische wijze samen.

Vanaf oktober zal de musical te zien zijn, en als voorproefje is nu al de eerste single te beluisteren. Het lied, Een nieuw begin, wordt gezongen door Julia Berendse. De tekst is afkomstig van Leon van Uden en de muziek is gemaakt door componist Bas van den Heuvel.

Meer informatie is te vinden op www.robinhoodmusical.nl

Bekijk hier de clip: https://www.youtube.com/watch?v=KhZMVwRO8QA

Foto: Gerard de Haan

Lees ook:Robin Hood en het verdwenen goud krijgt een unieke website
Lees ook:Cast Robin Hood en het verdwenen goud is compleet
Lees ook:Robin Hood en het verdwenen goud vanaf oktober 2015 in het theater
Lees ook:Familiemusical Robin Hood en het verdwenen goud aangekondigd
Lees ook:Perspresentatie: ‘Robin Hood en het verdwenen goud’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>