Examenklas Mischa Kiek doet “West Side Story”

Het Philips Symfonisch Blaasorkest speelt op zondag 24 april (1e Paasdag) de concertante uitvoering van de wereldberoemde West Side Story. Het vindt plaats om 14:15 uur in het Muziekgebouw Frits Philips te Eindhoven. Dit in een unieke samenwerking met de eindexamenklas van het Fontys Conservatorium, afdeling Muziektheater. In deze klas bevindt zich ook Mischa Kiek, die vijfde werd bij het programma Op zoek naar Zorro.

Het Philips Symfonisch Blaasorkest, voorheen Philips Harmonie, viert dit jaar haar 100-jarig jubileum. In het kader van dit jubileum is deze samenwerking tot stand gekomen. De regie is in handen van Marc Krone, een veelzijdig regisseur en tevens docent drama en interpretatie aan het Fontys Conservatorium. Niet alleen deze eindexamenklas (van Mischa Kiek) heeft les gehad van Marc Krone, maar ook Freek Bartels (winnaar “Op zoek naar Joseph”) en Ruud van Overdijk (3e bij “Op zoek naar Zorro”) hadden Marc als docent.

Mischa is bij het grote publiek bekend als een van de finalisten in Op zoek naar Zorro. Hij werd vijfde in dit programma. Binnenkort rondt Mischa zijn opleiding Muziektheater af aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. De gehele examenklas van Mischa neemt deel aan deze speciale uitvoering van de West Side Story. Het is waarschijnlijk het laatste project dat ze samen nog doen.

Tony wordt gespeeld door Bart van Veldhoven. Bart begon zijn opleiding bij de MusicAllfactory, en studeert dit jaar af aan zijn opleiding Muziektheater aan het Fontys Conservatorium.
De rol van Maria wordt vertolkt door de mooie Belgische Ianthe Tavernier. Ianthe is vierdejaarsstudente aan het Fontys conservatorium in Tilburg. In de Nederlandse productie van Wicked gaat zij regelmatig de rol van Glinda vertolken als understudy voor Chantal Janzen. Wicked wordt de opvolger van Mary Poppins, de voorstelling die momenteel te zien is in het Circustheater in Scheveningen.

Lees ook:‘Op Zoek naar Zorro’ stopt voor Mischa
Lees ook:Mischa Kiek te zien in “De Kleine Zeemeermin”
Lees ook:Marijn is geen Zorro, wie is nu jouw favoriete Zorro?
Lees ook:Christanne de Bruijn wordt non Mary in ‘Sister Act’
Lees ook:Droomdebuut voor Ruud Overdijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>