Theatertickets te duur?

theaterkaartenIk wijdde er al een poll aan gisteren: vinden we theaterkaartjes te duur? De prijzen liegen er niet om de laatste tijd. Tussen de veertig en tachtig euro voor een theaterkaartje is normaal momenteel. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor concertkaartjes. Wordt het niet te gek met die prijzen die gevraagd worden voor twee uurtjes vertier?
 

Zelfs minister Ronald Plasterk boog zich over deze vraag afgelopen maand.
Volgens onderzoek van de podia-organisatie VSCD zijn de podiumkaartjes
tussen 1996 en 2004 136% duurder geworden. En toch blijven we massaal gaan. En natuurlijk zitten we het liefst eerste rang: Dirty Dancing 75 euro, Les Miserables 65 euro, Ciske de Rat 54 euro, Fame 39 euro, Billy Holiday 30 euro… ga zo maar door. Wil je een beetje alle musicals zien, dan mag je er een flink budget voor uittrekken. Mensen met een laag inkomen kunnen zich zulke voorstellingen toch niet veroorloven? Wat vinden jullie?

Lees ook:Koop nu de allerlaatste kaarten voor Dirty Dancing!
Lees ook:Dirty Dancing avondje
Lees ook:Record kaartverkoop Joop van den Ende musicals
Lees ook:Tarzan nog steeds favoriet
Lees ook:Pink is my favourite color…

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “Theatertickets te duur?

  1. Mark

    Een musical kaartje is niet voor niets zo duur, een grote productie heeft veel personeel die betaald moet worden, de cast, de pr ect..

    Mensen met een lage inkomen kunnen ook kaarten bestellen in een mindere rang of met een kortingsactie die geregeld plaatsvind!

      /   Reply  / 
  2. Angel, redactie

    Dat is ook wel zo, Mark. Maar ik heb ook wel eens tweede rang kaarten gekocht en dat is echt niet leuk. Het ligt een beetje aan in welke zaal, maar over het algemeen zit je naar kleine poppetjes te kijken, kan je niet eens de gezichten en mimiek zien en is het geluid barslecht. En dan betaal je nog aardig wat voor de kaarten…

      /   Reply  / 
  3. Mark

    Ja dat klopt ook wel (soms)

    Maar je kan niet altijd verwachten dat alles goedkoop is, een musical is duur! Vroeger was theater voor mensen met geld en gingen ze daar met een galajurk heen tegenwoordig is dat niet meer zo natuurlijk. En volgens mij was een musicalkaartje vroeger 120 gulden.

      /   Reply  / 
  4. Angel

    En nu omgerekend betaal je dus voor sommige musicals zo’n 175 gulden. Een stuk duurder geworden dus….

      /   Reply  / 
  5. Mark

    ik betaalde vroeger ook geen 4 gulden voor een brood :)

    Maar het is waar naar een musical is niet goedkoop. helemaal als je fan bent!

      /   Reply  / 
  6. Angel

    haha, dat is waar… :D En die blijf je ook eten al is het duurder ;)

      /   Reply  / 
  7. Lesley

    Ik vind het wel een beetje jammer dat het zo’n hoge prijzen zijn. Ik ben helemaal gek op musicals, maar helaas kan ik maar naar een paar gaan vanwege de prijzen..

      /   Reply  / 
  8. hennie

    Ik ben het helemaal met jou eens. Wij willen graag als gezin gaan dat is toch echt niet leuk met deze prijzen. Wij komen uit het zuiden en moeten ook nog eens de reiskosten tellen
    , is hier niet iets aan te doen? Wij kunnen ook nooit even van te voren bellen of er nog kaartjes over zijn.
    Maar het blijft een geweldige dag als we weer eens hebben kunnen gaan.

      /   Reply  / 
  9. Lot

    Het lijkt mij dat als kaarten goedkoper worden er alleen maar meer kaarten verkocht worden; Een productie langer kan spelen en dan worden die dure kosten om de productie neer te zetten er toch ook uit gehaald!?
    Ik zou idd alle musicals willen zien, maar door de prijzen kan dat niet.

      /   Reply  / 
  10. Charita

    Ook ik zou de prijzen erg graag zien verlagen, alhoewel
    ik best begrijp dat de kosten voor zo’n productie hoog zijn.
    Alles wordt al duurder en als ik 1 musical per jaar kan zien ben
    ik al blij, terwijl ik er zoveel meer zou willen zien!
    Uitgaan is gewoon niet leuk meer voor een gezin.
    Het zal ws niet goedkoper worden, maar hoop doet leven he!
    Fijn weekend allemaal!

      /   Reply  / 
  11. Rianne

    Wat ik me dan afvraag….
    Hoe kan het dan dat Albert Verlinde zijn musicals wel voor een redelijke prijs kan aanbieden en als je naar een musicalproductie van Joop van den Ende gaat, je heel veel geld kwijt bent ?

      /   Reply  / 
  12. marijke

    Tja dat vraag ik me dan ook wel af.
    Ik ben idd ook blij als ik 1 musical kan zien in het jaar. helaas heb ik nog steeds geen geld boom in de tuin staan, en moet ik dus hard werken voor wat extra’s wat dan net zo hard weer aan rekeningen worden uitgegeven

      /   Reply  / 
  13. X

    Stage entertainment kan natuurlijk ook minder vragen voor een kaartje, het is echt niet zo dat het personeel van Albert minder betaalt krijgt. De kwaliteit is hetzelfde dus dat heb ik nooit begrepen.

      /   Reply  / 
    1. sandra

      Wat betreft de kwaliteit die is bij SE beter dan bij Verlinde. Al in de muziekbak zitten er bij SE 2 keer zoveel muzikanten dan bij Verlinde. Dus het geluid bij SE is over het algemeen allemaal live en dat kan je van Verlinde niet zeggen. Verder vind ik het decor van SE gewoon mooier en beter overkomen dus ook duurder. Het zal ook wel het aantal personeelsleden zijn per voorstelling wat de prijs omhoog jaagd. Wij hebben geen idee hoeveel mensen er nodig zijn om iedere dag een voorstelling te laten draaien. We moeten gewoon sparen voor een avondje uit. Maar dat is dat uitje ook wel speciaal en niet alledaags. En toch er mensen tientallen keren naar musicals. Sommige lastminute, zo kan je ook besparen op een kaartje.

        /   Reply  / 
  14. Laura

    Ik vind de kwaliteit van SE niet per se veel beter dan V&V hoor…alhoewel ik wel liever naar SE-musicals ga, dat dan weer wel;) SE heeft af en toe gewoon grootser opgezette musicals, maar dat garandeert niet per se hogere kwaliteit.
    Als je heel vaak wilt gaan is het vrij duur om dan steeds 1e rang te gaan zitten ja…best jammer, dus misschien toch een kleine prijsverlaging overwegen?

      /   Reply  / 
    1. sandra

      Misschien kunnen ze een kortingskaart met spaarmogelijkheden in het leven roepen. Dan zou je per seizoen op een aantal producties korting kunnen krijgen. Is ook een soort klantenbinding voor de producenten. Misschien een idee voor de producenten.

        /   Reply  / 
  15. marijke

    Of de CJP pas niet alleen voor last minutes op bepaalde dagen te laten gebruiken maar daar bv 10 procent korting mee te geven.

      /   Reply  / 
    1. Angel Mulder Auteur

      CJP kan alleen tot een bepaalde leeftijd. (35 ofzo) Mensen boven die leeftijd willen ook graag naar het theater ;)

        /   Reply  / 
      1. marijke

        Ja dat is ook weer zo niet aan gedacht,
        Dan maar een gewone kortingspas.

          /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>