Musicalcomedy Glee ook in Nederland een succes

Het was te verwachten, de musicalhitserie Glee bleek gisteravond een groot succes op de Nederlandse televisie. De twee eerste delen werden door rond de half miljoen televisiekijkers bekeken. De serie was het best bekeken programma van RTL5 gisteren. Scoorde het eerste deel nog onder de half miljoen kijkers, het tweede deel mocht bijna 100.000 kijkers meer verwelkomen. Kortom, ook Nederland omarmt Glee, de serie die in de Verenigde Staten een ware hype is.

Het Engelse woord ‘glee’ laat zich het beste vertalen als ‘vrolijkheid’ en dat woord dekt meteen de lading van de Amerikaanse hitserie Glee. Maar Glee is méér. Behalve veel vrolijkheid biedt deze musicalcomedy sensatie, rivaliteit en ‘spicy loves’. Elke aflevering garandeert een uur lang topentertainment. In de serie staat de Glee Club van de McKinley High School centraal. Deze club, waarin leerlingen dansen en zingen, stond ooit aan de top. Docent Will Schuester is vastbesloten de slapende Glee Club nieuw leven in te blazen en mee te doen aan de beroemde competitie The Nationals. Leerlingen en collega’s verklaren hem voor gek, maar hij legt alle spottende reacties naast zich neer.

Na een oproep melden zich vijf leerlingen voor Glee Club. Het zijn allemaal outsiders, maar toch is Will enthousiast. Een zesde leerling weet hij met een valstrik binnen te halen. Ondanks de kritische houding van anderen doen de leden er alles aan om hun Glee Club tot een groot succes te maken. Daarbij stuiten ze op de nodige weerstand van Sue Sylvester, coach van de cheerleaders. Zij moet een deel van haar budget met Will delen en is vastbesloten Glee Club ten gronde te richten.

Glee is in de Verenigde Staten een enorm succes. De cast is ‘hot’ en elk nummer dat voortkomt uit de serie wordt gegarandeerd een hit. Oprah, de Obama’s, Lady Gaga en Madonna; Glee heeft heel veel beroemde fans. Supersterren staan in de rij om een gastrolletje in de serie te bemachtigen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de VS ongeduldig wacht op seizoen twee, dat later deze maand op tv komt. Dat de serie niet alleen door kijkers, maar ook door critici wordt gewaardeerd, blijkt uit de twee Emmy Awards die Glee onlangs in ontvangst mocht nemen.

Lees meer over Glee en andere televisieprogramma’s bij onze collega’s van Zappen.blog.nl

Lees ook:Serie Glee wordt musical
Lees ook:Win het eerste album van Glee!
Lees ook:Glee nu ook naar Nederland
Lees ook:Video: Glee Flashmob
Lees ook:Glee wordt een Broadway musical

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Musicalcomedy Glee ook in Nederland een succes

  1. Samantha

    Ik heb gister beide afleveringen gekeken en vond het helemaal geweldig. Wanneer is hij op DVD te krijgen???

      /   Reply  / 
    1. John

      Hoi Samantha,

      Zag bij bol.com dat ie vanaf eind oktober verkrijgbaar is op dvd met Nl ondertiteling.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>