Disney Musical Sing-a-Long in premiere


Vanmiddag vond in de Theaterfabriek in Amsterdam de premiere van Disney Musical Sing-a-Long plaats. De Disney Musical Sing-a-Long met Jamai Loman, Chantal Janzen, Stanley Burleson en Casey Francisco is een gezellig meezingfestijn vol met bekende en minder bekende Disney-liedjes uit onder meer The Lion King, Beauty and the Beast, Pocahontas, The Little Mermaid, Tarzan en Mary Poppins.

Flink veel BN’ers kwamen deze show bezoeken, velen met hun kinderen, anderen namen neefjes en nichtjes mee. Het beloofde een gezellige middag te worden. De toon werd ook snel gezet door kleine grapjes door Chantal Janzen. De show heeft niet echt een verhaallijn, behalve dat de musicalsterren een gezellig middagje gaan sing-a-long-en bij Chantal Janzen “thuis”, waarbij het publiek fungeert als “de buren”. Natuurlijk mag er bij een Sing-a-Long ook meegezongen worden en daarom worden de teksten ook op een bord boven het podium getoond. Helaas niet van alle nummers, maar van de bekende musicalhits komen de teksten wel voorbij.

Chantal, Stanley, Jamai en Casey betoveren je met hun stemmen in deze show en daar moet de show het ook echt van hebben, want er zijn geen spetterend decors en overdreven costuums. De liedjes worden in het Nederlandstalig en Engels afgewisseld, wat ook een aangename verrassing is, want niet alle nummers klinken goed in een Nederlandse vertaling. Het Sing-a-Long-gehalte voor de pauze valt helaas een klein beetje tegen. Het zijn niet echte meezingers en op de momenten dat de teksten getoond worden boven het podium, zingen ze niet massaal mee. Voor de pauze wordt een vader met zijn twee kinderen op het podium gevraagd om Supercaligrafilisticexpialidocious mee te zingen (of eigenlijk te spellen) en ook na de pauze mogen zij op komen draven om mee te doen met een stukje Lion King.

Na de pauze komt de show gelukkig wat meer op gang. De nummers zijn voor het publiek herkenbaarder en nu komen er ook meer echte meezingers voorbij en wordt het een gezellige boel. De show is doordrenkt met humor en het tempo zit er lekker in. Er waren in grote getalen kleine kinderen aanwezig, maar voor de allerkleinsten vinden wij de voorstelling toch niet echt geschikt. De naam Disney mag dan een hoop ukkies trekken, maar deze voorstelling kan ze te weinig boeien. Er is te weinig gaande op het podium (behalve tijdens The Little Mermaid en The Lion King) om hun aandacht vast te houden, wat resulteert in op hun stoel draaiende en jengelende kinderen. Disney Musical Sing-a-Long staat garant voor een lekker middagje of avondje uit, maar we hadden persoonlijk een hoger meezinggehalte verwacht, het heet tenslotte niet voor niks een Sing-a-Long. Dus inhaken en meezingen allemaal!

Voor meer informatie en kaarten zie www.musicals.nl

Fotografie Premiere: Angel Mulder
De foto’s mogen NIET zonder toestemming voor
publicatie gebruikt worden (ook niet op Internet!).
Voor meer info en persaanvragen mail naar [email protected]

Foto’s voor privé-gebruik (in betere kwaliteit en op groter formaat)
kunnen besteld worden via http://zijshopt.sjootz.nl
Hier zijn (binnenkort) meer foto’s van deze premiere te vinden.

Lees ook:Disney Musical Sing-a-Long start repetities
Lees ook:Disney’s Musical Sing-a-Long cast bezoekt Disneyland
Lees ook:Chantal Janzen en Jamai in Disney’s Musical Sing-a-Long
Lees ook:Disney’s The Lion King verlengd tot augustus 2018
Lees ook:Meet en Greet ‘Musical Sing-a-Long’ prijsvraag!

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Disney Musical Sing-a-Long in premiere

  1. Pingback: Win een Meet & Greet met Jamai, Chantal, Stanley en Casey! | Musical

  2. Pingback: Musicalblog wenst iedereen een mooi en muzikaal 2010! | Musical

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>