Oh My God! Legally Blonde

Zondagavond vond in Tilburg de langverwachte première plaats van de musical Legally Blonde. Het zou een avond worden met een lach en een traan. Voorafgaande aan de voorstelling werd er een aantal minuten stil gestaan bij de dood van Antonie Kamerling. Op een scherm werd zijn foto getoond en verteld wat Antonie voor de producent V&V Entertainment betekende. Het eerste applaus deze avond zou voor Antonie zijn. Hierna volgde een moment van stilte…

Hoe dicht verdriet en humor bij elkaar kunnen staan, bleek in het moment dat daarop volgde. Karin Bloemen betrad te laat in haar gigantische roze jurk de zaal. Dat leverde nogal wat hilariteit op. La Bloemen was gearriveerd. De voorstelling kon beginnen…

Het Verhaal
De blonde Elle Woods leeft een zorgeloos leven in het zonnige Beverly Hills: hippe vrienden, de laatste designerfashion en het coolste vriendje van haar high school. Totdat dit vriendje haar tegen alle verwachtingen in dumpt! Hij vindt haar te dom en te blond en ze schaadt daarmee zijn toekomst Dan neemt Elle het heft in haar eigen, perfect gemanicuurde, handen en volgt hem samen met haar Chihuahua naar Harvard. Het keurige Harvard schudt op zijn grondvesten en kleurt voor eens en altijd blond.

Wettelijk Blond
Oh My God… mogen we maar meteen met de deur in huis vallen? Wat een talent is Kim-Lian van der Meij. Diep respect voor deze dame, die nog maar een klein half jaartje geleden beviel van haar tweede kindje en nu in deze intensieve rol op het podium staat. Legally Blonde is een musical met veel vaart en een bijbehorende, overigens geweldige, choreografie. De sfeer zit er vanaf de eerste minuut eigenlijk goed in en het mag meteen duidelijk zijn: dit is Feelgood met een hoofdletter F. Het verhaal mag dan flinterdun zijn, maar wat is dit genieten. Als we dan één storend puntje moeten noemen, zijn het de woorden “wettelijk blond”. Tja, het is een vertaling, maar wat ons betreft had dit gewoon Legally Blonde mogen blijven. De musical heet tenslotte ook niet Wettelijk Blond.

Pipo de Clown wordt advocaat
Hadden we tijdens de repetitiedag nog een beetje twijfels over, de toen nog zenuwachtige, Laura Vlasblom, nu zijn we helemaal om. Laura is Paulette! Raymond Kurvers, die vorig jaar nog als Pipo de Clown op het podium stond, is een indrukwekkend in zijn rol als advocaat. Hij straalt macht uit en op sommige momenten doet hij ons zelfs denken aan wijlen Pim Fortuin. Cindy Bell is een topper als Brooke Wyndham. Eindelijk een ‘volwassen’ rol voor deze dame. Haar fitnessinstructie is geloofwaardig en… Oh My God, wat een lichaam!

Richard Rodermond heeft ons in deze productie meer dan verrast. Eerst is hij de smerige, dikke ex van Paulette, compleet met dikke pens, en vervolgens loopt hij later in de voorstelling als afgetrainde postbezorger het podium op en heeft alleen al met zijn macho loopje de lachers op zijn hand. Tja, en wat kunnen we nog zeggen over Joey Schalker en Roy van Iersel na al deze superlatieven? Gewoon top. De rol van Roy is niet zo groot als we hadden verwacht, maar toch weet hij in die schaarse momenten een geloofwaardige Warner neer te zetten. De voorstelling heeft ook nog twee bijzondere castleden. Niet alleen chihuahua Bruiser, maar nog een andere té schattige hond stelen de show in Legally Blonde.

De puzzelstukjes passen in deze productie prima op zijn plaats. Legally Blonde belooft een avond vol dynamiek, lekkere nummers die geweldig worden gezongen en een blij gevoel als je naar huis gaat. En geloof ons, onderweg naar huis krijg je het nummer “Oh My God” niet meer uit je hoofd. Oh My God!

Zie hieronder nog enkele foto’s van de première. Een videoverslag volgt spoedig.


Klik op de thumbnails voor grotere versies.

Foto’s premiere: Angel Mulder

Foto’s mogen NIET zonder toestemming voor
publicatie gebruikt worden (ook niet op Internet!).
Voor meer foto’s zie (binnenkort) http://zijshopt.sjootz.nl

Scenefoto: Roy Beusker

Lees ook:‘Legally Blonde’ zondag opgedragen aan Antonie Kamerling
Lees ook:Voorproefje ‘Legally Blonde’ op fandag Kim-Lian
Lees ook:Legally Blonde naar Nederland
Lees ook:Seizoensopening Tim Koldenhof Producties: Gratis show in Theater Orpheus!
Lees ook:Pedro wint hondenauditie ‘Legally Blonde’

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Oh My God! Legally Blonde

  1. Mark

    Ik ben zaterdag naar de musical geweest. Helaas viel hij mij heel erg tegen. Het niveau was net iets hoger dan bij een groep 8 eindmusical. Liedjes niet sterk, acteerprestaties niet sterk, zang vaak hard en schel en zelfs af en toe vals. Helaas voor mij een dikke onvoldoende.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Video: Legally Blonde in première | Musical

  3. bas

    Ik word over het algemeen niet echt blij van de meeste V&V musicals, maar ik was donderdag bij de try-outs en wat een niveau!!! Op Roy na dan… Maar na de previews op tv was ik erg pessimistisch over Kim-Lian, maar wauw!! Wat zet ze de rol vol humor neer en wat een stem! ze heeft flink bij geleerd!! Wat een belt zech bij So Much Better! Laura was hilarisch en wat ging ze vocaal lekker los bij Duik en Snap!!! Joey was super en vooral Raymond was een erg overtuigende Callahan!

    Alleen inderdaad de vertaling Wettelijk Blond had niet gehoeven, iedereen snapt het wel legally blonde, dat hoef je echt niet te vertalen.

    Oja, grote complimenten voor de vertaler, superleuk gedaan!

      /   Reply  / 
  4. merka

    I don’t speak dutch, but I really love your country. I was in Netherlands 3 years ago and I hope that I will visit your country again very soon.
    I really like your culture, media and music. I’ll try to learn dutch and then maybe I will stay in NL for a while:)

      /   Reply  / 
  5. thijs

    al heel, heel lang geleden dat ik zo vrolijk werd van een voorstelling. wat een geweldig goede show en fantastisch gebracht. Eigenlijk geen enkel minpuntje. Een echte aanrader voor een leuke avond.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>