Prins Maurits en Guup Baron Kraijenhoff bij ‘Soldaat van Oranje’

Gisteravond bezocht Prins Maurits Soldaat van Oranje – De Musical. Hij deed dit in het gezelschap van de oud Engelandvaarder Guup Baron Kraijenhoff en zijn vrouw. Kraijenhoff was één van de beste vrienden van Erik Hazelhoff Roelfzema. Hun vriendschap ontstond in Leiden en zette zicht voort in Engeland. Ook na de oorlog hebben de Engelandvaarders altijd contact gehouden. Kraijenhoff wilde de voorstelling over zijn vriend absoluut zien en was onder de indruk en blij met het beeld wat van Erik en zijn vrinden in de voorstelling wordt geschetst.

“Het was voor ons heel bijzonder om Guup Baron Kraijenhoff te ontmoeten en te gast te hebben bij de voorstelling”, aldus producent Fred Boot. “Hij was één van de beste vrienden van Erik, ontsnapte via Gibraltar ook naar Engeland en woonde een tijd in huis bij Generaal van ’t Sant, de persoonlijk secretaris en vertrouwenspersoon van Koningin Wilhelmina. Hij kent als geen ander de tijd en de mensen die centraal staan in onze voorstelling, dit maakte het een eervolle en hele speciale ontmoeting.”

De Baron, De Barones en Prins Maurits plaatsten, na de ontmoeting met de cast, allen hun handtekening op de muur van de set van Minerva.

Foto’s: Bas Arps

Lees ook:Soldaat van Oranje ook naar Duitsland?
Lees ook:Cast ‘Soldaat van Oranje’ ontmoet de koningin (foto’s)
Lees ook:Soldaat van Oranje tot juni 2015 in het theater
Lees ook:‘Soldaat van Oranje’ beleeft tweede première
Lees ook:Matteo van der Grijn wordt ‘Soldaat van Oranje’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>