Spamalot, een hysterisch stuk!

Donderdag 14 april was de feestelijke première van de musical Spamalot. Het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam was er klaar voor, de rode loper  lag uit, de champagne stond klaar. Vorige week waren we al opgewarmd door het kijkje achter de schermen bij het televisieprogramma  ‘Help, mijn man is ridder’, maar de voorstelling overtreft alle verwachtingen. Wat een hysterisch stuk! Voordat de voorstelling ook maar begonnen is, van het programmaboekje tot de aankondiging, wordt er al gewerkt op de lachspieren en dat is zeer bevorderlijk voor de feestelijke stemming.

Het verhaal
Zoals de crew het zelf zegt; Spamalot is schaamteloos, maar liefdevol afgekeken van de film Monty Python and The Holy Grail. Deze historische film uit 1975 vertelt het verhaal van Koning Arthur en zijn zoektocht naar de Heilige Graal.

De musical is een vuurdoop voor Koefnoen-duo Paul Groot en Owen Schoemacher. Een jaar zangles heeft zijn vruchten afgeworpen, als volleerd musicalsterren schitteren zij in meerdere rollen. Ook de hysterische rol van Linda Wagemakers (Lady of the Lake)  is een genot om naar te kijken. Met haar nummer ‘Waar blijft in vredesnaam mijn rol?’ heeft ze de lachers op haar hand. Johnny Kraaijkamp is als King Arthur de ster van de show. Samen met zijn schildknaap gespeeld door Nordin de Moor, die door de crisis door moet gaan als paard, vormen zij een hilarisch duo. Maar ook Pepijn Gruneweg, die onder andere Sir Robin speelt, heeft de lachers op zijn hand.

De rode draad van de musical gaat inderdaad over de zoektocht van Koning Arthur en zijn ridders naar de Heilige Graal maar tussendoor worden er belachelijk grappige uitstapjes gemaakt. Zo worden Koning Arthur en zijn ridders belachelijk gemaakt door een zeer grappige Fransoos, gaan ze het gevecht aan met de Zwarte Ridder en moeten ze nog even een Buxushaagje regelen voor vreemd uitziende bosridders.

Grappige uitstapjes
Wat de musical ontzettend grappig maakt zijn de actuele verwijzingen en de details in de scènes. Bij het nummer ‘Sterren van TV’, waarbij beweerd wordt dat een musical alleen een succes wordt als er sterren van tv meedoen, komen onder andere Barbie (van ‘Oh oh Tirol’), Zorro, Ben Saunders en Mary Poppins voorbij. Ook worden Joop van den Ende, Frits Sissing en Kim Lian van der Meij op een leuke manier op de hak genomen. Met de stem van Herman Finkers als ‘God’ wordt het geheel afgemaakt. De cast schittert. V&V Entertainment heeft met deze productie wederom een succes in handen.

Spamalot is nog tot 24 april te zien in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Daarna zal de musical afreizen naar; Breda, Amsterdam, Groningen en Apeldoorn. Mis hem niet! Kijk voor meer informatie en de speellijst op www.spamalotdemusical.nl

Foto’s: Anita van Sonsbeek

Lees ook:Help, mijn man is een ridder!
Lees ook:Linda Wagenmakers en John Kraaijkamp jr in Spamalot
Lees ook:Win kaarten voor Spamalot!
Lees ook:Ruud van Overdijk wordt Koning Arthur
Lees ook:V&V Entertainment presenteert… SPAMALOT!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Spamalot, een hysterisch stuk!

  1. Rim Sartori

    Geweldige , hilarische hitmusical”Spamalot” We hebben genoten, gelachen, heel veel gelachen meegezongen, geklapt. Ik ben een ‘verwend theatermens’ maar dit was het helemaal op alle fronten!Zang, dans, acteren, script…decor…alles klopte. Een AANRADER voor iedereen die gevoel voor HUMOR heeft!

    In AMSTERDAM in Carré GA IK WEER KIJKEN…hr. groet Rim

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>