‘Wicked’; Niels Jacobs zet graag z’n flesje water op een vaste plek!

Gisteren kregen we de kans om te spreken met Niels Jacobs over zijn rol als Moq in Wicked. Niels Jacobs studeerde aan het Fontys Conservatorium in Tilburg met als hoofdvak zang. Na zijn afstuderen was hij te zien in onder andere Les Misérables (swing) De Gebroeders Leeuwenhart (Kruimel Leeuwenhart) en afgelopen seizoen vertolkte hij één van de hoofdrollen in de Vlaamse versie van de cultmusical Dans der Vampieren (Alfred) en was hij te zien in de M-Lab voorstelling Krabat (Lyschko).

Maar vanaf november is Niels Jacobs te zien als Moq, de aanbidder van Glinda, die tot het uiterste gaat om haar aandacht te krijgen.  We vroegen hem hoe het voelt om als jonger beginnend musicaltalent tussen de sterren van Nederland zoals Chantal Janzen en Willemijn Verkaik te staan? “Ik vind het super om samen met deze sterren in deze productie te staan. De druk is best groot, maar je weet dat het allemaal op z’n plek zal vallen. Ik heb eerder voor Stage Entertainment gewerkt in Les Miserables en dat is me zeer goed bevallen. En in België heb ik veel perservaring op gedaan  toen ik één van de hoofdrollen speelde in Dans der Vampieren in Belgie Dus persmomenten zoals deze kan ik daardoor veel beter aan.”

In de voorstelling is Moq niet altijd de meest sympathieke persoon. Is dat lastig om te spelen? “Door een samenloop van omstandigheden gaat Moq uiteindelijk zo ver dat hij oproept tot de moord op Elphaba. Hij is geen slechte jongen, maar er gebeuren dingen met hem waardoor hij dergelijk gedrag laat zien. Zeker het spelen van een best rustige, verlegen Moq, naar de leider van de oproer maakt dit karakter geweldig om te spelen. Hij maakt een enorme ontwikkeling door wat hem alleen maar interessanter maakt.”

Natuurlijk is Wicked op dit moment voor jou de mooiste musical, maar welke droomrollen zou je ook nog graag willen spelen? “Billy Elliot staat heel hoog op mijn lijstje. Dat vind ik een fantastische show. Daarnaast zou ik nog graag een keer Rudolf in Elisabeth willen spelen. Liever dan De Dood uit Elisabeth. Rudolf  ligt dichter bij mijn stem en karakter. En de musical Spring Awakening blijft boeien. Ook daarin zou ik nog graag een keer spelen.”

Als laatste vroegen we Niels naar zijn rituelen voor aanvang van de show? “In repetitietijd doe ik het vooral rustig aan en leef ik gezond. Daar zul je van mij niet veel rituelen zien. Tijdens de show is dat anders. Ik ben wel iemand die bijgelovig is en graag mijn flesje water op een vaste plek zet. Ook breng ik voor bepaalde scenes altijd nog even naar de WC omdat ik anders bang ben dat de scene mislukt, haha!”

Bil van Dijk gaf in zijn interview aan dat hij Niels Jacobs een groot talent vind. We zullen ook na Wicked vast nog veel van hem horen en zien.

Lees ook:‘Wicked’; Bill van Dijk blijft spelen tot zijn dood!
Lees ook:Kick Off van ‘Wicked’ in Scheveningen (de foto’s!)
Lees ook:Vijf vragen aan… Joel de Tombe!
Lees ook:Première ‘Wicked’: Betoverend!
Lees ook:Vijf vragen aan… Ivo Chundro!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>